3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

uśmiechniety chlebus na zakwasie


Wydrukuj:
4

Składniki

zaczyn

  • 40 g zakwasu,80 g wody,140 g mąki pszennej typ 650
  • przygotować dzień wczesniej wymieszac na jednolita masę

ciasto chlebowe

  • 210 g zaczynu,1 jajko,55 g oleju,200 g ciepłej wody,400 g mąki pszennej typ 550,10 g soli,1 jajko do posmarowania,do posypania pestki dyni,słonecznik

  • 40 g zakwasu,80 g wody,140 g mąki pszennej typ 650
  • przygotować dzień wczesniej wymieszac na jednolita masę

  • 210 g zaczynu,1 jajko,55 g oleju,200 g ciepłej wody,400 g mąki pszennej typ 550,10 g soli,1 jajko do posmarowania,do posypania pestki dyni,słonecznik

  • 210 g zaczynu,1 jajko,55 g oleju,200 g ciepłej wody,400 g mąki pszennej typ 550,10 g soli,1 jajko do posmarowania,do posypania pestki dyni,słonecznik

  • 40 g zakwasu,80 g wody,140 g mąki pszennej typ 650
  • przygotować dzień wczesniej wymieszac na jednolita masę
  • 6
    14h 0min
    Czas całkowity 14h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    zaczyn
  1. przygotowany zaczyn przykryć sciereczką na 12 godz

    do naczynia Closed lid dajemy jajko, olej i wodę i mieszamy 3min/obr3 W trakcie mieszania dosypujemy mąki,Kiedy składniki połączą się w jednolitą masę zostawiamy ciasto na 20 minut. Po tym czasie dodajemy zaczyn i sól i wyrabiamy czas 6 min/Closed lid/Dough mode

    Wkładamy ciasto do miski posmarowanej olejem i odstawiamy do wyrośnięcia na 2 godziny. Następnie wyjmujemy ciasto i na stolnicy formujemy wałek na długość ok 70 cm. Zwijamy w ślimaka

    Układamy taki bochenek na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 5 godzin do wyrośnięcia. Wyrośnięty chleb smarujemy jajkiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni przez ok. 40-50 minut.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

inspiracja //www.thermoprzepisy.pl/chlebybulki/churek-chleb-na-zakwasie-z-rodos/ po małej modyfikacji


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy