thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 12/04/12
zmieniono dnia: 13/04/12

Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki suszonych drożdży, 1 opak. drożdży suszonych (7g)
  • 220 ml mleka
  • 5 czubatych łyżek płatków owsianych, plus dodatkowa ilość do wysypania foremki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • tłuszcz do wysmarowania foremki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia wkładamy wszystkie składniki i wyrabiamy czas 2 minuty poz.Interwał.


    Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na godzinę, nastepnie przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej płatkami owsianymi foremki i odstawiamy jeszcze na 30 minut.


    Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 35 minut, temperatura 180 stopni.


    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Szybki chleb owsiany

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 3, 2020 at 19:03

    Nie wyszedł 🤔 ciasto zbite już po wyjęciu z naczynia. Jeden wielki glut. Niestety...

  • lutego 1, 2017 at 20:08
    5.0

    Zrobiony! Wyszedł bardzo smaczny, aleeee...malutkitmrc_emoticons.) Następnym razem robię z podwójnej porcji. Naprawdę fajny przepis.

  • października 31, 2016 at 22:25
    5.0

    pycha

  • czerwca 3, 2013 at 17:02

    Witaj adijka tmrc_emoticons.D ciesze sie ze chlebek smakowal i dziekuje za porady tmrc_emoticons.D teraz juz chlebek nie peka tmrc_emoticons.D rowniez pozdrawiam tmrc_emoticons.D

  • maja 30, 2013 at 08:28
    5.0

    Wyszedł przepyszny. Lekko wilgotny, albo fakt pryskania wodą tak zadziałał. Jak dla mnie troszkę mały, wiec następnym razem zrobię z podwójnej porcji, lub spróbuję dać ciut więcej drożdży. Faktycznie nie pęknie, jeżeli się go odrobinkę natnie jak już wyrośnie w blaszce. Dałam też do piekarnika płaskie naczynie żaroodporne z wodą, żeby zachować wilgotność. Pozdrawiam autorkę przepisu tmrc_emoticons.)

  • stycznia 26, 2013 at 22:38

    Witaj Magda tmrc_emoticons.D cieszę się, że chlebek wyszedł i smakował tmrc_emoticons.D pozdrawiam serdecznie i dziękuję za komentarz tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

  • stycznia 22, 2013 at 10:27
    5.0

    Upiekłam wczoraj.Jest pyszny!!! tmrc_emoticons.)

  • sierpnia 22, 2012 at 00:20

    Cone ciasto nie jest tak zwarte, aby można było je od razu całe wyciągnąć tmrc_emoticons.) napisz czy Ci wyszedł ????pozdrawiam tmrc_emoticons.D

  • sierpnia 13, 2012 at 15:59

    Znów pytanko ode mnie. Wreszcie znalazłam chwilkę i zrobiłam. Na razie odłozyłam do wyrośnięcia , ale boję się , że chyba zrobiam coś nie tak bo ciasto jest dość rzadkie...Czy tak ma być, czy powinno się "zabrać" na tyle żebym mogła w całości wyciągnąć je kopystką? 

    Z góry dziękuję za dpowiedź i pozdrawiam tmrc_emoticons.) 

  • sierpnia 4, 2012 at 19:03

    Można zrobić z mieszanki mąki pszennej i razowej np. 150 g mąki pszennej i 100 g mąki razowej - tak kiedyś zrobiłam i wyszedł, musisz spróbować z samej mąki razowej bo nie wiem czy tak wyrośnie. Jakby co czekam na info jak wszedl. Pozdrawiam tmrc_emoticons.D