Tu jesteś:
4
Składniki
- 250 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki suszonych drożdży, 1 opak. drożdży suszonych (7g)
- 220 ml mleka
- 5 czubatych łyżek płatków owsianych, plus dodatkowa ilość do wysypania foremki
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- tłuszcz do wysmarowania foremki
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
Do naczynia wkładamy wszystkie składniki i wyrabiamy czas 2 minuty poz.Interwał.
Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na godzinę, nastepnie przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej płatkami owsianymi foremki i odstawiamy jeszcze na 30 minut.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 35 minut, temperatura 180 stopni.
Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNie wyszedł 🤔 ciasto zbite już po wyjęciu z...
Nie wyszedł 🤔 ciasto zbite już po wyjęciu z naczynia. Jeden wielki glut. Niestety...
Zrobiony! Wyszedł bardzo smaczny,...
Zrobiony! Wyszedł bardzo smaczny, aleeee...malutki
Następnym razem robię z podwójnej porcji. Naprawdę fajny przepis.
pycha
pycha
Witaj adijka ciesze sie ze
Witaj adijka
ciesze sie ze chlebek smakowal i dziekuje za porady
teraz juz chlebek nie peka
rowniez pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wyszedł przepyszny. Lekko
Wyszedł przepyszny. Lekko wilgotny, albo fakt pryskania wodą tak zadziałał. Jak dla mnie troszkę mały, wiec następnym razem zrobię z podwójnej porcji, lub spróbuję dać ciut więcej drożdży. Faktycznie nie pęknie, jeżeli się go odrobinkę natnie jak już wyrośnie w blaszce. Dałam też do piekarnika płaskie naczynie żaroodporne z wodą, żeby zachować wilgotność. Pozdrawiam autorkę przepisu
Witaj Magda cieszę się, że
Witaj Magda
cieszę się, że chlebek wyszedł i smakował
pozdrawiam serdecznie i dziękuję za komentarz

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Upiekłam wczoraj.Jest
Upiekłam wczoraj.Jest pyszny!!!
Cone ciasto nie jest tak
Cone ciasto nie jest tak zwarte, aby można było je od razu całe wyciągnąć
napisz czy Ci wyszedł ????pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Znów pytanko ode mnie.
Znów pytanko ode mnie. Wreszcie znalazłam chwilkę i zrobiłam. Na razie odłozyłam do wyrośnięcia , ale boję się , że chyba zrobiam coś nie tak bo ciasto jest dość rzadkie...Czy tak ma być, czy powinno się "zabrać" na tyle żebym mogła w całości wyciągnąć je kopystką?
Z góry dziękuję za dpowiedź i pozdrawiam
Można zrobić z mieszanki mąki
Można zrobić z mieszanki mąki pszennej i razowej np. 150 g mąki pszennej i 100 g mąki razowej - tak kiedyś zrobiłam i wyszedł, musisz spróbować z samej mąki razowej bo nie wiem czy tak wyrośnie. Jakby co czekam na info jak wszedl. Pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wygląda smakowicie:) Chciałam
Wygląda smakowicie
Chciałam zapytać czy można zrobić go z innej mąki? np razowej?
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam!
Cieszę się, że chlebek się
Cieszę się, że chlebek się udał i smakował. Ja go robię często w domku. Pozdrawiam

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
:bigsmile:Magi przepis super!
Ojoj nie wiem mi się to
Ojoj nie wiem
mi się to nigdy nie zdarzyło. Może cos było nie tak z drożdżami???? może spróbuj jeszcze raz 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Pachnie wspaniale ale
Pachnie wspaniale ale dlaczego mi nie wyrósł?
Już odpowiadam. Oczywiście,
Już odpowiadam. Oczywiście, że można dać do chlebka świeże drożdże. Będzie potrzebne 25 g świeżych drożdży ( 1 paczka suszonych drożdży = 25 g świeżych drożdży).
Pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Czy zamiast drożdźy suszonych
Czy zamiast drożdźy suszonych można użyć świeżych (ewentualnie ile gram)? Dziękuję i pozdrawiam
justam
Zrobiłam ten chlebek dzisiaj
Zrobiłam ten chlebek dzisiaj na śniadanko, wyszedł rewelacyjny od razu zjedliśmy cały
jutro muszę zrobić powtórkę
pozdrawiam
No mi właśnie popękał !!! Ale
No mi właśnie popękał !!! Ale teraz już wiem co zrobić aby wyszedł śliczny. Dziekuję Gabi za pomocną uwagę, ja się nigdy nie obrażam, cenię bardzo wszystkie uwagi (nawet te złe), a z Twojej skorzystam juz jutro bo znowu go upiekę tak nam zasmakował. Pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Dzisiaj go wlaśnie upiekłam.
Dzisiaj go wlaśnie upiekłam. Wyszedł super! Magi czy on Tobie pękł na wierzchu? Tak to przynajmniej widać na zdjęciu. Jeśli się nie obrazisz, to podpowiem, że aby właśnie chlebek nam nie pękal , trzeba go po wyrośnięciu, przed włożeniem do piekarnika, naciąć ukośnie kilka razy.Jest wtedy równy, a nacięcia są małymi wgłębieniami.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Dzięki !!! Pozdrawiam:)
Dzięki !!! Pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Pychota:p
Pychota
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
