
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 250 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki suszonych drożdży, 1 opak. drożdży suszonych (7g)
- 220 ml mleka
- 5 czubatych łyżek płatków owsianych, plus dodatkowa ilość do wysypania foremki
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- tłuszcz do wysmarowania foremki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wkładamy wszystkie składniki i wyrabiamy czas 2 minuty poz.Interwał.
Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na godzinę, nastepnie przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej płatkami owsianymi foremki i odstawiamy jeszcze na 30 minut.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 35 minut, temperatura 180 stopni.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Nie wyszedł 🤔 ciasto zbite już po wyjęciu z naczynia. Jeden wielki glut. Niestety...
Zrobiony! Wyszedł bardzo smaczny, aleeee...malutki
Następnym razem robię z podwójnej porcji. Naprawdę fajny przepis.
pycha
Witaj adijka
ciesze sie ze chlebek smakowal i dziekuje za porady
teraz juz chlebek nie peka
rowniez pozdrawiam 
Wyszedł przepyszny. Lekko wilgotny, albo fakt pryskania wodą tak zadziałał. Jak dla mnie troszkę mały, wiec następnym razem zrobię z podwójnej porcji, lub spróbuję dać ciut więcej drożdży. Faktycznie nie pęknie, jeżeli się go odrobinkę natnie jak już wyrośnie w blaszce. Dałam też do piekarnika płaskie naczynie żaroodporne z wodą, żeby zachować wilgotność. Pozdrawiam autorkę przepisu
Witaj Magda
cieszę się, że chlebek wyszedł i smakował
pozdrawiam serdecznie i dziękuję za komentarz

Upiekłam wczoraj.Jest pyszny!!!
Cone ciasto nie jest tak zwarte, aby można było je od razu całe wyciągnąć
napisz czy Ci wyszedł ????pozdrawiam 
Znów pytanko ode mnie. Wreszcie znalazłam chwilkę i zrobiłam. Na razie odłozyłam do wyrośnięcia , ale boję się , że chyba zrobiam coś nie tak bo ciasto jest dość rzadkie...Czy tak ma być, czy powinno się "zabrać" na tyle żebym mogła w całości wyciągnąć je kopystką?
Z góry dziękuję za dpowiedź i pozdrawiam
Można zrobić z mieszanki mąki pszennej i razowej np. 150 g mąki pszennej i 100 g mąki razowej - tak kiedyś zrobiłam i wyszedł, musisz spróbować z samej mąki razowej bo nie wiem czy tak wyrośnie. Jakby co czekam na info jak wszedl. Pozdrawiam