Składniki
Składniki na bułeczki
- 220 g koncentratu ciasta chlebowego bezglutenowego
- 80 g kleiku ryżowego
- 1,5 szklanki mleka/wody
- 30 g masła/oleju
- 20 g świeżych drożdży
- 0,5 płaskiej łyżeczki soli
- 1 jajko do posmarowania
-
6
41min
Czas całkowity 6minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Do naczynia miksującego wlać mleko/wodę. dodać cukier, drożdże i podgrzewać 3min/37°C/obr.2
Dodać resztę składników według podanej kolejności i wyrabiać 3min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto"
Odstawić na 20 minut
Dłonie i łyżke namoczyć w zimnej wodzie. Łyżką nabierać porcje ciasta i formować w mokrych dłoniach podłużne bułeczki.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować jajkiem.
Piec 35 min/180°C
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Bułeczki najlepsze są tego samego dnia.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzkoncentrat ciasta
koncentrat ciasta bezglutenoweg i inne mąki bezglutenowe można kupić w sklepie ze zdrową żywnością, w większych supermarketach, albo zamówić na stronie np. Balvitenu http://www.balviten.com lub Bezglutenu http://www.bezgluten.pl. pozdrawiam
witam, skąd wziąć: koncentrat
witam,
skąd wziąć: koncentrat ciasta chlebowego bezglutenoweg?
pozdrawiam