3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ryżowe bułeczki bezglutenowe


Wydrukuj:
4

Składniki

Składniki na bułeczki

  • 220 g koncentratu ciasta chlebowego bezglutenowego
  • 80 g kleiku ryżowego
  • 1,5 szklanki mleka/wody
  • 30 g masła/oleju
  • 20 g świeżych drożdży
  • 0,5 płaskiej łyżeczki soli
  • 1 jajko do posmarowania
  • 6
    41min
    Czas całkowity 6min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać mleko/wodę. dodać cukier, drożdże i podgrzewać 3min/37°C/obr.2

    Dodać resztę składników według podanej kolejności i wyrabiać 3min/Closed lid/Dough mode

    Odstawić na 20 minut

     

    Dłonie i łyżke namoczyć w zimnej wodzie. Łyżką nabierać porcje ciasta i formować w mokrych dłoniach podłużne bułeczki.

    Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować jajkiem.

    Piec 35 min/180°C

     

10
11

Porady

Bułeczki najlepsze są tego samego dnia.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz