3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pyszny domowy chleb


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Pyszny domowy chleb

  • 450 g mąki pszennej
  • 430 g ciepłej wody
  • 7 g drożdży instant
  • 45 g zmielonych otrębów owsianych
  • 15 g pestek dyni
  • 20 g pestek słonecznika
  • 35 g siemienia lnianego
  • 5 g cukru trzcinowego
  • 5 g soli himalajskiej
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Sposób przygotowania:
  1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym, wyrobić 2 minuty Closed lid Dough mode. Pozostawić na 15 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie przełożyć do formy, porządnie uklepać, przykryć ściereczką. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Jak piekarnik się nagrzeje, włożyć chleb, piec około 60 minut.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • wlasnie sie robi az mnie ciekawosc zzera jak to...

    Zgłoszony przez sasia na marca 31, 2017 at 14:01.

    wlasnie sie robi Closed lid az mnie ciekawosc zzera tmrc_emoticons.;) jak to bedzie Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja też modyfikowałam i dodałam świeże...

    Zgłoszony przez Przystanek M na grudnia 8, 2016 at 12:42.

    Ja też modyfikowałam i dodałam świeże drożdże, rownież wychodzi tmrc_emoticons.). Cieszę się, że smakował!tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zmodyfikowałam odrobinę przepis- dałam świeże...

    Zgłoszony przez Giotta na grudnia 8, 2016 at 12:04.

    Zmodyfikowałam odrobinę przepis- dałam świeże drożdże - 15 g-dodawałam do naczynia w następującej kolejności: pokruszone drożdże, ciepła woda, łyżeczka cukru, mąka, otręby owsiane (niezmielone), 35 g pestek słonecznika (dałam więcej ponieważ skończylo mi się siemię lniane), łyżeczka soli. Po wyrobieniu przełozylam od razu do formy i wyrastało do podwojenia wielkości w formie. (ok. 35 min.) Do nagrzanego piekarnika 180 stopni w termoobiegu i po 60 minutach chlebek gotowy.

    Pyyychatmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo się cieszę, że smakował. Dziękuję za...

    Zgłoszony przez Przystanek M na grudnia 2, 2016 at 09:35.

    Bardzo się cieszę, że smakował. Dziękuję za komentarz!tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny chleb. Dziękuję za podzielenie sie...

    Zgłoszony przez marmag na listopada 29, 2016 at 15:21.

    Pyszny chleb. Dziękuję za podzielenie sie przepisem. Pozdrawiam serdecznie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze