3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pełnoziarniste bagietki


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

bagietka

  • 250-300 g ziarna pszenicy lub orkiszu, można dać obydwa rodzaje
  • 20-25 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 250 g ciepłej wody
  • 200-250 g mąki pszennej, w moim przypadku tortowa 450
  • 40 g oliwy lub oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 6
    55min
    Czas całkowity 55min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wsyp do Closed lid ziarna i miel 1,5min/10.Nie zapomnij podłożyć pod miarkę złożonego ręcznika. Przesyp do miseczki

    Wlej wodę ,daj drożdże ,łyżeczkę cukru.obie mąki olej ,sól i wyrabiaj 4min/Dough mode

    Wyłóż do wysmarowanej oliwą miseczki.Przykryj lnianą (najlepiej )ściereczką i zostaw na około 30min do wyrośnięcia .Musi podwoić objętość

    Uformuj bagietki .Ja używam formy do pieczenia bagietek

    Odstawiamy na 15min(czas nagrzania piekarnika) smarujemy jajkiem i wstawiamy do pieczenia 210*C na 20min.

    Studzimy na kratce

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jest to wariant szybkiej bagetki .Samo ziarno zmielone czyni bagietkę gliniatą dlatego jest dodana mąka biała.Moim zdaniem każdy może poeksperymentować dla mnie ta proporcja jest idealna


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Tak oczywiście można

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na grudnia 31, 2015 at 08:12.

    Tak oczywiście można

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy orkisz można zastąpić

    Zgłoszony przez pyscata na grudnia 30, 2015 at 22:57.

    czy orkisz można zastąpić mąką orkiszową?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo się ciesze ,że

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lutego 9, 2015 at 05:54.

    Bardzo się ciesze ,że smakowały i zachęcam do wypróbowania innego pieczywa w moim wykonaniu . Love

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bagietki pychotka :) 

    Zgłoszony przez taaala na lutego 8, 2015 at 19:59.

    Bagietki pychotka tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo się cieszę ,że

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na września 28, 2014 at 07:39.

    Bardzo się cieszę ,że smakowały tmrc_emoticons.D

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bagietki pyszne. Tak mi

    Zgłoszony przez azja7609 na września 27, 2014 at 17:02.

    Bagietki pyszne. Tak mi posmakowały, że już drugi raz robiłam w ciągu paru dni. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się Grażynko ,że

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lipca 21, 2014 at 05:17.

    Cieszę się Grażynko Big Smile ,że trafiłam w Twój gust .Mnie samej też smakują a zwłaszcza mojemu  synowi .Zabrało mi trochę czasu ,żeby dobrać proporcje Cooking 7

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu bagietki pychotka

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lipca 20, 2014 at 12:44.

    Haniu bagietki pychotka Love Pozdrawiam i polecam Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze