3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ciasto na pizze


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

8 kawałek/kawałki/kawałków

ciasto na pizze

  • 50 g drożdży 200 g wody łyżeczka cukru 360 g mąki pszennej 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli
  • 6
    20min
    Czas całkowity 7min
    Pieczenie / Gotowanie 13min
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. wszystkie składniki włożyć według kolejności do naczynia, wyrabiać 3 minuty/ Dough mode

    2. rozłożyc na blaszce o wymiarach 35x35 cm (wyłożyć papierem) włączyć piekarnik 220 stopni C (góra dół)

    3. posmarować sosem do pizzy położyć, ulubione składniki, włożyć do pieca
    gdy temperatura osiagnie 220 stopni, piec przez około 10 minut.

    4. po tym czasie
    włączyć termoobieg i dopiekać przez około 2 - 3 minuty




10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Według mnie przepis wymaga

    Zgłoszony przez monika6500 na marca 7, 2014 at 06:59.

    :) Według mnie przepis wymaga poprawek .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • w takim razie prosze podac

    Zgłoszony przez mu_nika na września 19, 2011 at 21:17.

    w takim razie prosze podac przepis na prawdziwe włoskie ciasto. mi ciasto nie wychodzi lejacą i w żaden sposób nie przypomina ciabaty. bo cibata to wolne ciasto. wiec moze — Wilhelm of Bask. pomyłkowo dał za dużo wody

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie jest to ciasto na pizze

    Zgłoszony przez MałgorzataKurowska na września 19, 2011 at 20:20.

    Nie jest to ciasto na pizze za dużo  drożdży do tej ilości mąki.Na 400g mąki do pizzy włosi  dają nie więcej niz 20g drożdży .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie jest to ciasto na pizze

    Zgłoszony przez MałgorzataKurowska na września 19, 2011 at 20:20.

    Nie jest to ciasto na pizze za dużo  drożdży do tej ilości mąki.Na 400g mąki do pizzy włosi  dają nie więcej niz 20g drożdży .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Odradzam. To ciasto nadaje

    Zgłoszony przez Wilhelm of Baskerville na września 19, 2011 at 10:17.

    Odradzam. To ciasto nadaje się na polską zapiekankę (a'la pizza) i w żaden sposób nie przypomina tego podawanego w pizzeriach. Jest smaczne, podobne do ciabatty ale to nie jest placek do rozłożenia na blasze tylko jakaś paciaja :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze