Tu jesteś:
4
Składniki
8 kawałek/kawałki/kawałków
- 50 gdrożdży 200 g wody łyżeczka cukru 360 g mąki pszennej 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli
-
6
20min
Czas całkowity 7minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. wszystkie składniki włożyć według kolejności do naczynia, wyrabiać 3 minuty/ "Ciasto"
2. rozłożyc na blaszce o wymiarach 35x35 cm (wyłożyć papierem) włączyć piekarnik 220 stopni C (góra dół)
3. posmarować sosem do pizzy położyć, ulubione składniki, włożyć do pieca
gdy temperatura osiagnie 220 stopni, piec przez około 10 minut.4. po tym czasie
włączyć termoobieg i dopiekać przez około 2 - 3 minuty
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWedług mnie przepis wymaga
Według mnie przepis wymaga poprawek .
w takim razie prosze podac
w takim razie prosze podac przepis na prawdziwe włoskie ciasto. mi ciasto nie wychodzi lejacą i w żaden sposób nie przypomina ciabaty. bo cibata to wolne ciasto. wiec moze — Wilhelm of Bask. pomyłkowo dał za dużo wody
Nie jest to ciasto na pizze
Nie jest to ciasto na pizze za dużo drożdży do tej ilości mąki.Na 400g mąki do pizzy włosi dają nie więcej niz 20g drożdży .
Nie jest to ciasto na pizze
Nie jest to ciasto na pizze za dużo drożdży do tej ilości mąki.Na 400g mąki do pizzy włosi dają nie więcej niz 20g drożdży .
Odradzam. To ciasto nadaje
Odradzam. To ciasto nadaje się na polską zapiekankę (a'la pizza) i w żaden sposób nie przypomina tego podawanego w pizzeriach. Jest smaczne, podobne do ciabatty ale to nie jest placek do rozłożenia na blasze tylko jakaś paciaja