3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chlebek z twarogu i ziaren


Wydrukuj:
4

Składniki

10 kawałek/kawałki/kawałków

chlebka

  • 50-60 g twarogu białego, tłustego lub półtłustego
  • 300 gramów ziaren, u mnie: pestek dyni, słonecznika,siemienia lnianego
  • 4 jajka
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy
  • 6 szt. pomidorów suszonych
5

Przygotowanie

  1. Najpierw do Blokada naczynia miksującegonaczynia wkładam jajka i roztrzepuję 4 sekund obroty 5. Potem dokładam twaróg, ziarna, olej i proszek. Dodaję jescze suszone zioła: czosnek niedźwiedzi, oregano. Mieszam na obr.Obroty wsteczne tylnych ok 1 min. Przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam do rozgrzanego piekarnika na 160 st. na ok. 60min. Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ja wolę rozdrobnić ziarna, zwłaszcza jeśli dodaję orzechy laskowe i suszone pomidory. Robię to przed włożeniem do naczynia twarogu.

Można zrobić wersję słodką chlebka, dodając zamiast pomidorów i ziół- suszoną śliwkę, orzechy, żurawinę itp.

Eksperymentowanie z dodatkami i pisanie o nich w komentarzach mile widzianetmrc_emoticons.))

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz