3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chlebek z twarogu i ziaren


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

10 kawałek/kawałki/kawałków

chlebka

  • 50-60 g twarogu białego, tłustego lub półtłustego
  • 300 gramów ziaren, u mnie: pestek dyni, słonecznika,siemienia lnianego
  • 4 jajka
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy
  • 6 szt. pomidorów suszonych
5

Przygotowanie

  1. Najpierw do Closed lidnaczynia wkładam jajka i roztrzepuję 4 sekund obroty 5. Potem dokładam twaróg, ziarna, olej i proszek. Dodaję jescze suszone zioła: czosnek niedźwiedzi, oregano. Mieszam na obr.Counter-clockwise operation tylnych ok 1 min. Przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam do rozgrzanego piekarnika na 160 st. na ok. 60min. Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Ja wolę rozdrobnić ziarna, zwłaszcza jeśli dodaję orzechy laskowe i suszone pomidory. Robię to przed włożeniem do naczynia twarogu.

Można zrobić wersję słodką chlebka, dodając zamiast pomidorów i ziół- suszoną śliwkę, orzechy, żurawinę itp.

Eksperymentowanie z dodatkami i pisanie o nich w komentarzach mile widzianetmrc_emoticons.))

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz