3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chlebek piwny


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Chlebek piwny

  • 50 g masło, pokrojone na mniejsze kawałki
  • 450 g mąka pszenna tortowa
  • 330 g piwo ciemne
  • 1-1,5 łyżeczki soli, drobnej
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 30 g cukier
  • 6
    2h 15min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do temp. 190 C. Foremkę o wym. ok. 23x13x7 posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Odstawić.
  2. DoClosed lid włożyć masło, roztopić 2min / 60 C/obr. 2. Przelać do innego naczynia i odstawić.
  3. Do Closed lid wsypać mąkę, dodać piwo iresztę sypkich składników. Wyrobić 30sDough mode. Gotowe ciasto przełozyć do wcześniej przygotowanej formy, równomiernie rozprowadzić kopystką.
    Wierzch ciasta polać wcześnie roztopionym masłem.
  4. Piec 55-60 min.
    Po upieczeniu chleb nastychmiast wyciągnąć z formy i przełożyć na kratkę do studzenia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy