3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chlebek piwny


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Chlebek piwny

  • 50 g masło, pokrojone na mniejsze kawałki
  • 450 g mąka pszenna tortowa
  • 330 g piwo ciemne
  • 1-1,5 łyżeczki soli, drobnej
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 30 g cukier
  • 6
    2h 15min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do temp. 190 C. Foremkę o wym. ok. 23x13x7 posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Odstawić.
  2. DoBlokada naczynia miksującego włożyć masło, roztopić 2min / 60 C/obr. 2. Przelać do innego naczynia i odstawić.
  3. Do Blokada naczynia miksującego wsypać mąkę, dodać piwo iresztę sypkich składników. Wyrobić 30sCiasto. Gotowe ciasto przełozyć do wcześniej przygotowanej formy, równomiernie rozprowadzić kopystką.
    Wierzch ciasta polać wcześnie roztopionym masłem.
  4. Piec 55-60 min.
    Po upieczeniu chleb nastychmiast wyciągnąć z formy i przełożyć na kratkę do studzenia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy