3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chlebek piwny


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Chlebek piwny

  • 50 g masło, pokrojone na mniejsze kawałki
  • 450 g mąka pszenna tortowa
  • 330 g piwo ciemne
  • 1-1,5 łyżeczki soli, drobnej
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 30 g cukier
  • 6
    2h 15min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do temp. 190 C. Foremkę o wym. ok. 23x13x7 posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Odstawić.
  2. Do włożyć masło, roztopić 2min / 60 C/obr. 2. Przelać do innego naczynia i odstawić.
  3. Do wsypać mąkę, dodać piwo iresztę sypkich składników. Wyrobić 30s. Gotowe ciasto przełozyć do wcześniej przygotowanej formy, równomiernie rozprowadzić kopystką.
    Wierzch ciasta polać wcześnie roztopionym masłem.
  4. Piec 55-60 min.
    Po upieczeniu chleb nastychmiast wyciągnąć z formy i przełożyć na kratkę do studzenia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy