Składniki
0 porcja/porcje/porcji
sklad
- 250 g zakwasu pszennego,mleko 130g,woda 45g,cukier 10g drożdże świeże 10g,60g masła,5g soli,340 g maki pszennej(razowej do wypieku chleba),160g maki pszennej typ 650
na górę
- jajko,dwie łyzki śmietany 18%,mak
-
6
2h 0min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
mleko,woda,cukier,drożdze wkładamy do naczynia podgrzewamy 3min/37st/obr2,dodac masło i zakwas wymieszac 30s/obr3 dodajemy pozostałe składniki i wymieszac 8min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto"
wyrobione ciasto wyłozyc na stolinicę uformowac np wałek i zwijając w slimaka w foremce(natłuszczonej),pozostawić do wyrośniecia na godzine,przed samym wlozeniem do piekarnika posmarowac rozbełtanym jajkiem i smietaną,posypac makiem
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
ja piekłam w temp 230st góra dół grzałka 8min,później w temp 190st 22min
inspiracja //www.thermoprzepisy.pl/chlebybulki/chleb-mleczny-na-zakwasie/ po modyfikacji
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz