Składniki
35 plaster/plastry/plastrów
- masło
- otręby lub płatki owsiane do obsypania blachy
- 50 gram drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 150 gram wody
- 500 gram mąki pszennej
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka soli
- 60 gram płatków owsianych
- 30 gram siemienia lnianego
- 60 gram pestek słonecznika
- 40 gram pestek dyni
- 350 gram ciepłej wody (ale nie gorącej)
-
6
55min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
Przygotowanie
1. Blachę (ok 35 cm długości) wysmarować masłem i obsypać otrębami lub płatkami owsianymi wg. uznania
2. Do naczynia miksującego włożyć drożdże, cukier i 150 gram wody. Podgrzać 2min/37st.C/obr.1
3. Dodać mąkę, płatki owsiane, siemienie, słonecznika, dynię, miód, sól i 350 gram ciepłej wody. Wymieszać 3min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto"
4. Ciasto wylać do przygotowanej blachy. Piec 20 min w temp. 160 st.C +termoobieg, następnie wierzch chleba posmarować masłem i piec jeszcze 30-35 min w temp. 200st.C
Do chleba można dodać także otręby, sezam, kminek według gustu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzAll I think about is age of war game...
All I think about is age of war game
Próbowałem, ale nie udało mi się. Taki smutny...
Próbowałem, ale nie udało mi się. Taki smutny baldi's basics
Mój chlebek niby nie
Mój chlebek niby nie zakalcowaty ale opadł
Szkoda, że chlebek się nie
Szkoda, że chlebek się nie udał, ale proszę się nie załamywać! Może to wina drożdzy, sama nie wiem. Głowa do góry
następnym razem napewno wyjdzie 
no niestety mi chlebek nie
Chlebek pieklam pierwszy raz
Chlebek pieklam pierwszy raz wyszedł super , zaraz na ciepło rodzinka pol wszamała , polecam przepis