Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Chlebek bananowy
- 4 banany
- 4 jajka
- 220 gramów płatków owsianych
- orzechy laskowe, Garść
- rodzynki, Garść
-
6
1h 30min
Czas całkowity 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksujacego"Blokada naczynia miksującego" włożyć banany, jajka, płatki owsiane i orzechy.
Zmiksować 5sek / obr5.
Następnie wsyp rodzynki 10sek/"Obroty wsteczne" /"Mieszanie" .
Masę przelać do keksowki. Piec 40min w temperaturze 180°C.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Brak
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz