Składniki
1 porcja/porcje/porcji
chleb
- 500 g ciepłej wody
- 8 g świeżych drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 100 g płatków owsianych górskich zwykłych
- 100 g suszonej żurawiny
- otręby i ziarno sezamu
- 520 g mąki pszennej
-
6
1h 5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wlej wodę ,włóż drożdże i łyżeczkę cukru,w dalszej kolejności mąkę płatki ,żurawina i sól
Wyrób 4m/
"Ciasto" i zostaw do powiększenia ciasta dwukrotnie Trwa to w zależności od tem od godziny do dwóch ,jeżeli nie chce rosnąć przestaw w inne ciepłe ,wolne od przeciągów miejsce .
Przełóż do keksówki (35X12)wysypanej otrębami posyp sezamem i przykryj ściereczką
Włącz piekarnik na 230*C .Obowiązkowo wstaw żaroodporne naczynie z wodą
Piecz 55-60min jeśli będzie się spiekać przykryj folią aluminiową .Studź na kratce
chleb żurawinowy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Ja malutkie naczynko z wodą ustawiam na tej samej kratce co foremka .Ciasto może się wydawać rzadkie jak na chleb ale takie jest .
Inspiracją był przepis na Kotlet.TV przerobiony na TM
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz(Brak tematu)
Super chleb.Pycha
Super chleb.Pycha