Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 260 gwody 2 lyzeczki cukru 200 g maki pszennej 200 g maki zytniej 4 lyzki oleju sol
- 20 g drozdzy
-
6
1h 25min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Do Thermomixa wlac 260 g wody dodac 20 g drozdzy oraz lyzeczke cukru ,podgrzac czas 2 min 37st C- obr poz 2. Dodaj 200 g maki pszennej , 200 g maki zytniej , 4 lyzki oleju ,lyzeczke cukru ,lyzeczke soli wyrobic czas 4 min. "Blokada naczynia miksującego" "Ciasto" . Ciasto przelozyc do innego naczynia pozostawić do wyrośnięcia na około 40 min., następnie przełożyć do
natłuszczonej formy do pieczenia (około 37x12x7 cm). Piec we wcześniej
rozgrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 35-40 min. Po wyjęciu z
piekarnika pozostawić chleb w formie na około 10 min., następnie wyjąć i
pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz20g drożdży ... świeże ?jeśli
20g drożdży ... świeże ?jeśli tak mało to czy na pewno podniosą 400g mąki?
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.