3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb pszenno zytni


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 260 g wody 2 lyzeczki cukru 200 g maki pszennej 200 g maki zytniej 4 lyzki oleju sol
  • 20 g drozdzy
  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Thermomixa wlac 260 g  wody dodac 20 g drozdzy oraz lyzeczke cukru ,podgrzac czas 2 min 37st C- obr poz 2. Dodaj 200 g maki pszennej , 200 g maki zytniej , 4 lyzki oleju ,lyzeczke cukru ,lyzeczke soli wyrobic czas 4 min. Closed lidDough mode. Ciasto przelozyc do innego naczynia  pozostawić do wyrośnięcia na około 40 min., następnie przełożyć do
    natłuszczonej formy do pieczenia (około 37x12x7 cm). Piec we wcześniej
    rozgrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 35-40 min. Po wyjęciu z
    piekarnika pozostawić chleb w formie na około 10 min., następnie wyjąć i
    pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • 20g drożdży ... świeże ?jeśli

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 10, 2012 at 17:50.

    20g drożdży ... świeże ?jeśli tak mało to czy na pewno podniosą 400g mąki?

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze