3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb pelen ziaren


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 0.5 kg mąki
  • po 1/3 szklanki:
  • otręby
  • siemię lniane
  • płatki owsiane
  • łuskany słonecznik
  • 20 g drożdzy
  • 0,7 litra cieplej wody
  • łyczeczka soli
  • 6
    45min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wsypać do naczynia miksującego w podanej kolejności. Mieszać 1min/ Interwał.

    Masę przelać do foremki i odstawic w cieple miejsce do wyrośnięcia. Piec 40 min w temp 200ºC

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • chlebek rewelacyjny. ale rzeczywiście trzeba dać...

    Zgłoszony przez justyna1970 na listopada 18, 2016 at 18:21.

    chlebek rewelacyjny. ale rzeczywiście trzeba dać 0,5 l wody. Polecam wszystkim Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chleb bardzo dobry, taki jak

    Zgłoszony przez Doris_123 na grudnia 3, 2013 at 21:38.

    Chleb bardzo dobry, taki jak lubię. Ja dałam 0,5 l wody, a dodatkowo w piekarniku wstawiłam blache z wodą.  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety, ale ten przepis w

    Zgłoszony przez darek na kwietnia 1, 2011 at 18:27.

    Niestety, ale ten przepis w tej formie nie nadaje się do niczego.

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety ilosc wody podalam

    Zgłoszony przez Aniami na marca 30, 2011 at 21:14.

    Niestety ilosc wody podalam "na oko", wszystko zalezy od ilosci dodatkow jaka  sie dodaje. Masa po wymieszaniu nie powinna byc zbita w kulke, wtedy pieczywo jest zbyt kruche. Jesli z 0,7 wyszlo zbyt zadkie, radze dac 0,5l i wtedy jesli bedzie zbyt geste dolac jeszcze troche wody. Naprawde warto, chlebek jest przepyszny. Mozna tez dodac suszone sliwki zamiast siemienia lnianego. Powodzenia i smacznego.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • chleb niestety nadawal sie do

    Zgłoszony przez KasiaBichta na marca 30, 2011 at 10:37.

    chleb niestety nadawal sie do wyrzucenia. Byl za bardzo wilgotny i niedopieczony po tych 40 min. Stanowczo za duzo wody.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze