3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki pszenne :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1 jajko kurze
  • 200 ml zimnego mleka
  • 10 g świeżych drożdży
  • 2 łyżeczki cukru
  • 50 g zimnego masła
  • 340 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wrzucić wszystkie składniki i wyrobić czas 2 min, poz.Interwał. Odstawić do wyrośnięcia na 1,5 godziny, uformować bułeczki i ułożyć ja na wyłożonej papierem blaszce. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Bułki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać ziarnami i wstawić do piekarnika na 5 minut. Po tym czasie zmniejszyć piekarnik do temperatury 200 stopni i piec kolejne 10 minut do zarumienienia.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Doczytalam dopiero po zrobieniu że jajko jest...

    Zgłoszony przez kingakam na kwietnia 12, 2019 at 08:36.

    Doczytalam dopiero po zrobieniu że jajko jest doposmarowania. Ciasto wyszło rzadkie ale ostatcznie bułki smaczne i ładne 😍 jak zrobię kolejne bez jajka dam znać.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zdziwiłam się trochę ze zimne mleko z...

    Zgłoszony przez agnieszka.k25 na lutego 23, 2019 at 13:10.

    Zdziwiłam się trochę ze zimne mleko z drożdżami nie jest podgrzewane. Mówię ok moze rzeczywiście wyjdą super skoro wszyscy zachwalają. Ciasto przykryłam kuchenna szmatka, postawiłam na podłogówkę w kuchni. Nie urosło wcale. Wyciągnęłam po 1.5 godz uformowałam bułki i wsadziłam je do piekarnika. Ciężko nazwać je bułkami po upieczeniu. Co zrobiłam złe?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Justynka 87:wychodzą i z jajkiem, i to w tm5

    Zgłoszony przez Justynka 87 na października 25, 2018 at 23:12.

    Justynka 87:wychodzą i z jajkiem, i to w tm5 tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za przepisBułeczki pyszne)

    Zgłoszony przez Agnieszka3010 na października 13, 2018 at 17:12.

    Dziękuję za przepisSmileBułeczki pysznetmrc_emoticons.))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • właśnie robię, heh i dałam jajko do ciasta,...

    Zgłoszony przez Justynka 87 na września 26, 2018 at 14:06.

    właśnie robię, heh i dałam jajko do ciasta, zobaczymy co wyjdzie,

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne

    Zgłoszony przez martaszk na września 23, 2018 at 10:45.

    Pyszne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażyna Kamińska: Dziękuję za odpowiedź ...

    Zgłoszony przez Ewela209 na sierpnia 22, 2018 at 07:53.

    Grażyna Kamińska: Dziękuję za odpowiedź tmrc_emoticons.)
    Wczoraj przetestowałam obie wersje. Buleczki wychodzą zarówno z dodatkiem jajka, jak i bez. Róznią się jedynie konsystencją ciasta, która bez jajka jest bardziej zwarta, ciasto z jajkiem wychodzi lejące.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jajko jest do posmarowania bułeczek

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 21, 2018 at 22:58.

    Jajko jest do posmarowania bułeczek Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • magi1: Co z tym jajkiem? idzie do ciasta czy tylko...

    Zgłoszony przez Ewela209 na sierpnia 21, 2018 at 17:17.

    magi1: Co z tym jajkiem? idzie do ciasta czy tylko do posmarowania? Dla niektórych pewne rzeczy nie są tak oczywiste...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jestem początkująca i w związku z tym mam...

    Zgłoszony przez Gabriela_2008 na listopada 27, 2017 at 17:57.

    Jestem początkująca i w związku z tym mam pytanie. Czy do tych bułeczek jajko idzie do środka do ciasta czy tylko do posmarowania na końcu?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki przepyszne Dodałam nieco więcej...

    Zgłoszony przez Dynia2016 na listopada 25, 2017 at 10:54.

    Bułeczki przepyszne Lol Dodałam nieco więcej mąki, a oprócz tego otrąb pszennych, ziaren dyni, słoczecznika, siemienia lnianego. Następnym razem robię z dwóch porcji tmrc_emoticons.-) Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne:D mąż jest zachwycony;)

    Zgłoszony przez HannaStyli na lipca 31, 2017 at 13:54.

    Pysznetmrc_emoticons.D mąż jest zachwyconytmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • nie wiem co z tym jajkiem czy do rodka czy do...

    Zgłoszony przez ewasujka62 na maja 1, 2017 at 11:38.

    nie wiem co z tym jajkiem czy do środka czy do posmarowania

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy do tego ciasta idzie jajko do środka do...

    Zgłoszony przez Basiek1987 na stycznia 19, 2017 at 11:13.

    Czy do tego ciasta idzie jajko do środka do ciasta czy tylko do posmarowania na końcu?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • po upieczeniu bułeczek moja rodzina nie mogła...

    Zgłoszony przez aga19760607 na grudnia 31, 2016 at 16:16.

    po upieczeniu bułeczek moja rodzina nie mogła sie najeść są naprawdę pyszneSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pycha bułeczki

    Zgłoszony przez aga19760607 na grudnia 18, 2016 at 20:14.

    pycha bułeczkiSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bułki pierwsza klasa - lepszych nie jadłam

    Zgłoszony przez dysia na listopada 13, 2016 at 20:20.

    Cooking 7 bułki pierwsza klasa - lepszych nie jadłam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułki rewelacja!

    Zgłoszony przez lirvans na września 23, 2015 at 21:01.

    Bułki rewelacja! tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie upiekłam i są

    Zgłoszony przez aneta.83 na marca 19, 2015 at 20:06.

    Właśnie upiekłam i są przepyszne!!!! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do

    Zgłoszony przez smoczek na czerwca 22, 2014 at 09:45.

    Dodaję do wypróbowania.Własnie  miałam piec bulki tmrc_emoticons.)Pozdrawiam tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne,pozdrawiam

    Zgłoszony przez wiola77712 na czerwca 22, 2014 at 07:49.

    pyszne,pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj barb01  ciesze sie ze

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 3, 2013 at 14:54.

    Witaj barb01  tmrc_emoticons.D ciesze sie ze buleczki przypadly do gustu, my je tez bardzo lubimy tmrc_emoticons.D bardzo dziekuje i pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magi? Dlaczego nie napisałaś,

    Zgłoszony przez barb01 na maja 16, 2013 at 01:12.

    Magi? Dlaczego nie napisałaś, że te bułeczki uzależniają? Wyszły boskie, delikatne, pyszne, wprost rozpływają się w ustach. Ja dodałabym tycio więcej soli, ale to zależy od smaku... tmrc_emoticons.) Bardzo dziękuję za ten przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super Gabrysiu. Ciesze sie ze

    Zgłoszony przez magi1 na maja 7, 2013 at 08:22.

    Super Gabrysiu. Ciesze sie ze sie udaly i smakowaly. No czasami trzeba odczekac swoje tmrc_emoticons.;) dziekuje za komentarz i pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magi, wyszło , wyszło. Bardzo

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 6, 2013 at 23:55.

    Magi, wyszło , wyszło. Bardzo pyszne. Big Smile ale nie powiem, wystrachałam się trochę, bo ciasto było po wyrosnięciu rzadkie i nie takie jak do klasycznych bułeczek. Nie dało mi się formować różnych chałeczek itp.  Po prostu wyjmowałam je na blachę ręka i kładłam takie duże kleksy. Myślałam, że to mi nie uda się, ale byłam mile zaskoczona efektem.  Big SmileBułeczki delikatne i bardzo dobre. Tylko ten czas wykonania, a raczej wyrastanie był bardzo długi. Nie chciały rosnąć szybciej, nawet w nagrzanym piekarniku. Love Cooking 1

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu ja przeważnie jak

    Zgłoszony przez magi1 na maja 6, 2013 at 19:15.

    Gabrysiu ja przeważnie jak coś piekę z dodatkiem drożdży to daje ciastu czas na wyrastanie, ponieważ potem lepiej się czuje mój żołądek tmrc_emoticons.D a przepis mam od mojej Ciociuni i troszku go zmodyfikowałam tmrc_emoticons.D spróbuj Gabrysiu tmrc_emoticons.D możesz sprobować swoim sposobem tmrc_emoticons.) napisz potem jak wyszły tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Marzenko,  jakoś mi umknęły

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 6, 2013 at 18:43.

    Marzenko,  jakoś mi umknęły te Twoje bułeczki. Dziwne, bo ja uwielbiam piec (jeść też)  różne bułeczki. tmrc_emoticons.~ No , muszę dzisiaj wypróbować. Dlaczego one tak długo muszą wyrastać? |Nie można przyspieszyć tego wyrastania? Ja w tym celu wkładam wyrobione ciasto do nagrzanego do 35 st. C piekarnika. Rosną szybciej. tmrc_emoticons.;) Zaskakuje mnie też z kolei krótki czas pieczenia. Czy jedno z drugim ma związek?  Love

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A dziękuję bardzo Haniu za

    Zgłoszony przez magi1 na maja 6, 2013 at 18:35.

    A dziękuję bardzo Haniu za komentarz. Bardzo się cieszę, że bułeczki smakowały. Pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DMagi bułeczki są

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 6, 2013 at 17:30.

    tmrc_emoticons.DMagi bułeczki są suuuuperowe ,właśnie je próbujemy. tmrc_emoticons.p Dzięki za przepis tmrc_emoticons.;) Love Love Love

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mi wyszło 9 sztuk

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 5, 2012 at 12:46.

    Mi wyszło 9 sztuk tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • okolo ile bułeczek wychodzi z

    Zgłoszony przez marta22 na czerwca 5, 2012 at 11:59.

    okolo ile bułeczek wychodzi z tego przepisu? Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :p

    Zgłoszony przez veronicab71 na czerwca 4, 2012 at 19:29.

    tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze