3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułka tarta


Wydrukuj:
4

Składniki

100 g

  • 100 g suchego chleba lub suchej bułki
  • 6
    1min
    Czas całkowity 1min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Bułka tarta
  1. 1. Uruchom urządzenie.

    2. Włącz wagę.

    3. Następnie wrzuć do naczynia miskującego 100 g suchego pieczywa, może być suchy chleb (biały, ciemnego) lub sucha bułka. 

    4. Nałóż na pokrywę naczynia miksującego miarkę TM

    4. Ustaw czas 13 sekund, obrót 7.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeśli czas 13 sekund nie wystarczył do calkowitego rozdrobienia suchego pieczywa, można do przedłużyć.

"Bułkę tartą" można przygotować zarówno w  urządzeniu Thermomix TM 21 jak i TM 31.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy