3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

bułeczki jęczmienne na zakwasie pszennym


Wydrukuj:
4

Składniki

15 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • do posmarowania bułeczek jajko rozbełtane z 2 łyzkami płaskimi smietany,posypać makiem
  • mleko 150g,190g wody letniej,cukier 10g,zakwas pszenny 300g,mąka pszenna 650 typ 300g,maka pszenna typ 550-200g,mąka jęczmienna(zmielona kasza jęczmienna)100g
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. po 30min juz posmarowane i posypane można wlożyc do lekko nagrzanego piekarmika,ja nagrzałam do 40st i potrzymac tak z 30min potem wyjąc rozgrzać piekarnik do 150st i piec od 45-60min ja piekłam 45 min wystarczyło

  2. składniki po kolei włozyc do naczynia wyrobić 5min/Closed lid/Dough mode

    przełozyc wyrobione ciasto do miski wysmarowanej oliwą aby nie przywarło ponieważ jest klejące.odłozyc na 20min,po tym czasie formowac bułeczki dłonmi wysmarowanymi w oliwie,kłaść na blaszce wyłozonej papierem.Odłozyc na 30 min do wyrosnięcia,posmarowac bułeczki jajkiem i posypac makiem

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

mozna posypać ziarnem według uznania


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • bardzo ładnie wyglądają te

    Zgłoszony przez karola_61 na listopada 1, 2014 at 16:17.

    bardzo ładnie wyglądają te bułeczki , dzisiaj przetestuję mój nowy sprzęt i Pani przepis  tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • myslę że jak najbardziej

    Zgłoszony przez agulinka na listopada 12, 2013 at 14:11.

    myslę że jak najbardziej można z zakwasem także zytnim,ja nastepnym razem tez planuję zrobić na żytnim  tmrc_emoticons.) Cooking 1

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do wypróbowania,

    Zgłoszony przez klaudiszja na listopada 12, 2013 at 10:36.

    Dodaję do wypróbowania, ciekawy przepis ale mam tylko żytni zakwas, a może próbowałaś agulinko na zytnim robic te bułeczki?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze