![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/hi1uwe9e-255ca-312067-cfcd2-7cd6j6uh/b0321d55-6956-49e9-8fc3-17e65cf33e2d/main/buleczki-jeczmienne-na-zakwasie-pszennym.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/hi1uwe9e-255ca-312067-cfcd2-7cd6j6uh/e4b0daac-d141-4b84-b53b-c7909d33c91d/main/buleczki-jeczmienne-na-zakwasie-pszennym.jpg)
- TM 31
Składniki
ciasto
- do posmarowania bułeczek jajko rozbełtane z 2 łyzkami płaskimi smietany,posypać makiem
- mleko 150g,190g wody letniej,cukier 10g,zakwas pszenny 300g,mąka pszenna 650 typ 300g,maka pszenna typ 550-200g,mąka jęczmienna(zmielona kasza jęczmienna)100g
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
składniki po kolei włozyc do naczynia wyrobić 5min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto"
przełozyc wyrobione ciasto do miski wysmarowanej oliwą aby nie przywarło ponieważ jest klejące.odłozyc na 20min,po tym czasie formowac bułeczki dłonmi wysmarowanymi w oliwie,kłaść na blaszce wyłozonej papierem.Odłozyc na 30 min do wyrosnięcia,posmarowac bułeczki jajkiem i posypac makiem
Porady
mozna posypać ziarnem według uznania
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
bardzo ładnie wyglądają te bułeczki , dzisiaj przetestuję mój nowy sprzęt i Pani przepis![tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/lol.png)
myslę że jak najbardziej można z zakwasem także zytnim,ja nastepnym razem tez planuję zrobić na żytnim
![Cooking 1 Cooking 1](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/cooking_1.gif)
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Dodaję do wypróbowania, ciekawy przepis ale mam tylko żytni zakwas, a może próbowałaś agulinko na zytnim robic te bułeczki?
Are you sure to delete this comment ?