3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułeczki grahamki


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

skladniki

  • 350 g mąki orkiszowej, zmielone ziarno
  • 250 g zakwasu pszennego
  • 150 g mąki pszennej
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 180 g wody letniej
  • 1 łyżeczki soli stołowej 10 g drożdży,świeżych 1 jajko roztrzepane do posmarowania ziarna słonecznika
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. ziarna orkiszu zemlec 20s/obr10,bedzie głośno na poczatku ale to minie,zmielone przełozyc do innego naczynia.

    zakwas,wodę,drożdże do naczynia,wymieszać  3min/37st/obr.2

     

    dodac pozostałe składniki,wyrobic ciasto 3min/Closed lid/Dough mode odłozyc po tym czasie naczynie z ciastem na chwilkę aby podrosło przykryc naczynie sciereczką,po 15min mozna kawałki formować w kształt bułeczek i kłaśc na papierze,zostawic ponownie do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 30min,mozna lekka naciac lekko bułeczki,posmarować jajkiem posypac ziarnem słonecznika,dynia,siemię...

  2. wyrastanie

     

    Piekarnik nagrz. 220st.Wstawić blachę z bułeczkami i piec ok. 15 minut do zrumienienia.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Mozesz jak najbardziej

    Zgłoszony przez agulinka na marca 24, 2014 at 15:15.

    Mozesz jak najbardziej tmrc_emoticons.;) dokarmiony ale nie 12h

    Ja robie tak rano wyjmuje przy kaloryferze stawiam ok 1godz pokażą sie babelki jesli mam duzo to tylko dokarmiam po lyzce jesli malo to po 75g wody i maki w odstepach czasu 3godz w sumie dwa razy dokarmic np 8rano wyjac po 9dokarmic raz po 12 drugi raz i po 15robic buleczki ja zawsze wiecej robie bo i chlebek robie razem z buleczkami

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mogę użyć zakwasu żytniego?

    Zgłoszony przez Agn. na marca 24, 2014 at 13:48.

    Mogę użyć zakwasu żytniego? zakwas musi być dokarmiony tak jak do chleba 12 godz. Wcześniej czy może być prosto z lodówki, albo po prostu ocieplony tylko w temp. pokojowej? Mam nadmiar zakwasu i chciałabym go wykorzystać.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • witaj,można uzyc drożdże

    Zgłoszony przez agulinka na listopada 28, 2013 at 13:15.

    witaj,można uzyc drożdże tylko to już nie bedzie to samo tmrc_emoticons.) ale polecam zrobić zakwas po 7 dniach mozna juz piec lekko wspomóc drożdżami  tmrc_emoticons.;)

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Boże ja tak lubię

    Zgłoszony przez bliznięta na listopada 27, 2013 at 21:08.

    Boże ja tak lubię grachamki,ale co zrobić jak nie mam zakwasu? tmrc_emoticons.( Czy da radę obejść się bez? 

    MONIKA MIX.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciesze sie że smakowały

    Zgłoszony przez agulinka na października 27, 2013 at 11:59.

    ciesze sie że smakowały dziękuję bardzo za komentarz tmrc_emoticons.)

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygladają pysznie  dodaje do

    Zgłoszony przez magi1 na października 26, 2013 at 20:09.

    Wygladają pysznie  tmrc_emoticons.D dodaje do wypróbowania  tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez jeżyna na października 26, 2013 at 19:31.

    tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki rewelacyjne bardzo

    Zgłoszony przez jeżyna na października 26, 2013 at 19:30.

    Bułeczki rewelacyjne tmrc_emoticons.D bardzo dziękuję za przepis tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze