3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej niepalonej


Wydrukuj:
4

Składniki

1000 g

Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej niepalonejkaszy gryczanej niepalonej

  • 1000 g kasza gryczana niepalona
  • 1 jajo surowe
  • 6
    1h 15min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    CHLEB BEZGLUTENOWY Z KASZY GRYCZANEJ NIEPALONEJ
  1. 1000g kaszy białej gryczanej niepalonej zlewamy zimną wodą, odstawiamy w chłodne miejscie do nasiąknięcia (12 godzin wystarczy)

    Odsaczamy wode.

    wkladamy do TM

    miksujemy na srednich obrotach 1 minute

    dodajemy 1 jajko

    Przelewamy do brytfanki

    Pieczemy ok 30 minut termoobieg 180 stopni.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • A co powoduje,że chlebek jest wyrośnięty???...

    Zgłoszony przez Marojan na stycznia 17, 2018 at 14:34.

    A co powoduje,że chlebek jest wyrośnięty???
    Mnie wyszedł absolutnie gliniasty

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak ,ja nie używam soli. Można dosypać ziarna...

    Zgłoszony przez Ludwiczak na stycznia 4, 2017 at 21:32.

    Tak ,ja nie używam soli. Można dosypać ziarna słonecznika .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bez soli?

    Zgłoszony przez ŻanetaB na listopada 7, 2016 at 19:24.

    Bez soli?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze