Tu jesteś:
4
Składniki
1000 g
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej niepalonejkaszy gryczanej niepalonej
- 1000 g kasza gryczana niepalona
- 1 jajo surowe
-
6
1h 15min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1000g kaszy białej gryczanej niepalonej zlewamy zimną wodą, odstawiamy w chłodne miejscie do nasiąknięcia (12 godzin wystarczy)
Odsaczamy wode.
wkladamy do TM
miksujemy na srednich obrotach 1 minute
dodajemy 1 jajko
Przelewamy do brytfanki
Pieczemy ok 30 minut termoobieg 180 stopni.
CHLEB BEZGLUTENOWY Z KASZY GRYCZANEJ NIEPALONEJ
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzA co powoduje,że chlebek jest wyrośnięty???...
A co powoduje,że chlebek jest wyrośnięty???
Mnie wyszedł absolutnie gliniasty
Tak ,ja nie używam soli. Można dosypać ziarna...
Tak ,ja nie używam soli. Można dosypać ziarna słonecznika .
Bez soli?
Bez soli?