 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                5min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                15min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     3 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 1 puszka kukurydzy (lub 2-3 kolby)
- 1 litr bulionu warzywnego
- 1 mała cebulka
- 1 ząbek czosnku
- 1,5 łyżki mąki ryżowej
- 3-5 zmielonych migdałów
- 1 serek topiony śmietankowy
- 1 nieduży ziemniak
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 listek laurowy
- 3 ziarenka czarnego pieprzu
- 1 ziarenko ziela angielskiego
- ok. 1/3 łyęczki ostrej papryki
- kilka posiekanych listków mięty
- pieprz, sól do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Jeżeli nie mamy mąki ryżowej to mielimy ryż 30s/obr.10 i dodajemy zmielone migdały. Dorzucamy odsączoną kukurydzę, cebulę, czosnek, migdały, ziemniaka, serek topiony, liść laurowy, pieprz i ziele angielskie, kurkumę, sól i paprykę i wszystko miksujemy 7s/obr.10. Dolewamy bulion warzywny i gotujemy 10min/obr.2/100'C. Dodajemy posiekaną miętę i mieszamy 5s/obr.3.Smacznego!
Porady
Zupę podajemy posypaną ostrą papryką i udekorowaną listkami mięty. Wspaniale komponuje się z nachosami.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Fajny przepisik Ja dodalam do tego kurczaka z Waromy i obiadek na miarę gwiazdki Michelin wyszedl
całkiem dobra, możnaby jeszcze na koniec jeszcze raz zmielić wszytsko, aby zupa miała bardziej kremową konsystencję
Z jednej storny masz rację, ale z drugiej zaglądają tu różne osoby i nie wszyscy wiedzą, jak zmielić ryż i migdały, więc to zostawię, lekko modyfikując. Ja lubię ziemniaki w takiej zupie krem, nie była z nim za gęsta, jeżeli chcesz możesz pominąć i dać np. więcej mąki.
Smacznego
Skoro podajesz w składnikach mąkę ryżową i zmielone migdały, to już nie mielimy ryżu i migdałów. Wiem, że to błąd przy "przerabianiu" zwykłego przepisu na TM, ale popraw, będzie lepiej. Czy potrzebny jest ten ziemniak skoro już jest mąka ryżowa do zagęszczenia i serek topiony?  Przepis ciekawy, dodaje do kolekcji bo bardzo lubię zupki z TM.
 Czy potrzebny jest ten ziemniak skoro już jest mąka ryżowa do zagęszczenia i serek topiony?  Przepis ciekawy, dodaje do kolekcji bo bardzo lubię zupki z TM.