 
                                            
                                    - TM 5
Składniki
Barszcz czerwony
- 600 gr buraczków
- 1400 gr wody
- 1/2 płaskiej łyżeczki szczypta pieprzu/ czubek łyżki
- 4 płaskich łyżek 3 łyżki octu l
- 2 łyżeczki soli
- 2 płaskich łyżeczek vegety
- 3 łyzki cukru
- 5 kulek ziela angielskiego
- 2 łyżki majeranku
- 2 listki laurowe
- 3 ząbki czosnku
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1/ Wszystkie skladniki OPRÓCZ WODY wkładamy do naczynia miksującego  "Blokada naczynia miksującego" "Blokada naczynia miksującego"- 2/ Rozdrobnić składniki ,czas 5 sek obroty 5 - 3/ Uzupełnić wodą (najlepiej gorącą) - 4/ Ustawić czas, 15 min, temperatura 100 stopni obroty 2 - 5/ Po ugotowaniu,odcedzić przez koszyczek Tm - 6/ W/g uznania, doprawić do smaku. - BARSZCZ GOTOWY...    Bardzo prosty w przygotowaniu. Doskonały dla początkujących użytkowników Thermomixa... Bardzo prosty w przygotowaniu. Doskonały dla początkujących użytkowników Thermomixa...   
- Odcedone buraczki można zużyć jako dodatek do mięsa i ziemniaków. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Super przepis polecam
Rewelacyjny barszczyk ,polecam
super polecam 
            
Bardzo doby przepis
Barszcz ok
Czas przygotowania to 21 min. Octu 3 łyżki i nie mieliłem ziela i liścia. Bardzo dobry przepis
Bardzo dobry barszczyk
Bardzo pyszny, już 3 raz robię w tym tygodniu, bo tak zasmakował dzieciom.
Ja robię zasmażkę i buraczki wykorzystuję na ciepło,a przyprawy dodają smaku i są rozdrobnione. Na święta również dodałam chrzan i miałam pyszną ćwikłę.Polecam
Napisałaś, że dodałaś chrzanu i miałaś dodatek do mięsa, a nie przeszkadzały ci kawałki liścia laurowego i ziela angielskiego, które wcześniej rozdrobniłaś?Barszczyk jest SUPER