 
                                            
                                     
                                    - TM 31
Składniki
Zupy
- 3 łyzki cukru
- 550 gram buraczków
- 1 kostka grzybowa,1 rosołowa
- 2 łyżki majeranku
- 3 suszone grzybki
- 2 listki laurowe,5 kulek ziela.
- 1,400 wody
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki soli
- pieprz/ czubek łyżki
- 3 łyżki octu
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1/ Wszystkie składniki OPRÓCZ WODY ,LISTKÓW LAUROWYCH , umieścić w naczyniu miksującym.  - 2/ Rozdrobnić czas 5sek obr 5 - 3/ Uzupełnić wodą.Najlepiej gorącą . - 4/Ustawić czas 15 min,temp Varoma, obr 2 - 5/ Po ugotowaniu, wyjąć pływajace na wierzchu listki laurowe.Pozostałe składniki, odcedzić przez koszyczek. Tm,który umieszczamy w większym garnku od koszyczka Tm - 6/ Wg/ uznania doprawić do smaku. 
- SURÓWKA z odcedzonych i wystudzonuch buraczków z barszczu - SKŁADNIKI NA SURÓWKĘ - 1/ 1mała cebulka - 2/ 1 jabłko obrane, - 1 ogórek konserwowy - WYKONANIE SURÓWKI. - Cebulkę,jablko,ogórek korniszon lub kwaszony - Rozdrobnić czas 4 sek, obr 4 - Dołożyć wystudzony farsz z buraczków. - Doprawić do smaku (sól,cukier.pieprz) - Dodać 3-4 łyzki majonezu. - Zamieszać 4 sek, obr 3 - SURÓWKA GOTOWA..  Wszystkie składniki wykorzystane. Wszystkie składniki wykorzystane.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                        
 Wszystkie składniki wykorzystane.
 Wszystkie składniki wykorzystane. 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Rewelacja! Najlepszy barszcz jaki jadłam/ piłam. Sałatka świetna tylko musi trochę się "przegryźć" w lodówce
Barszcz świetny. 5+ za sposób na zagospodarowanie pozostałych buraczków. Dodaję do ulubionych i polecam.
 
            
Barszcz rewalacyjny, a pomysł, żeby buraczki wykorzystać na sałatkę genialny. Sałatka bardzo smaczna, polecam
pyszny!
bez cukru, bo słodkie buraczki; cytryna zamiast octu; więcej grzybków zamiast kostki, czosnku 4 ząbki.
nie robiłam jeszcze surówki, bo miałam wrażenie, że mi za bardzo rozdrobnione buraczki wychodzą, no ale może takie mają być.
Barszcz bardzo dobry, piękny kolor a surówka mega smak i wszystko wykorzystane super
Swietny przepis,taki pod moją osobę.Dziekuje bardzo ,surówka pyszna!!!
Pozdrawiam serdecznie..
Dziękuję za miły komentarz..
Super przepis - barszczyk na 6 +. Gdy go zrobiłam pomyślałam, że warto by było coś wykombinować z buraczków, które zostały. Wczytałam się w przepisy i znalazłam Pani kolejny przepis (dwa w jednym)Jest sposób - liści i ziela nie miksować i będzie baza do sałatki np. śledziowej. Dziękuję i pozdrawiam - Hana
Pozdrawiam
Danuta Baska
Czy ocet można zastapic sokiem z cytryny (pytanie laika kulinarmego)?