Składniki
- 1000 gbardzo dojrzałych pomidorów pociętych na 4 części
 - 180 g czerwonej papryki, pociętej na kawałki
 - 130 g czerwonej cebuli, przeciętej na pół
 - 2 ząbki czosnku
 - 100 goctu z czerwonego wina
 - 1 szczypta gałki muszkatołowej
 - 10 ziarenek gorczycy
 - 10 ziarenek pieprzu
 - 1 listek laurowy
 - 1 łyżeczka ostrej papryki
 - szczypta pieprzy Cayenne
 - 1 łyżeczka soli
 - 100 g miodu
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Włożyć pomidory, paprykę, cebulę, czosnek, 50 g octu i zmiksować 5 sek/ obr. 7.
Gotować 40 min / temp. Varoma/ obr. 2 aby uniknąć pryskania, a para ulatywała, postawić na górze koszyczek.
Dodać pozostały ocet, przyprawy, miód i gotować 15-20 min/ temp. Varoma / obr. 2. aż do czasu, gdy tekstura będzie jednolita.
Zamienić koszyczek z powrotem z kubeczkiem.
Zmiksować 1 min/ obr. 10.
Przełożyć do słoiczków, zamknąć i odwrócić do góry dnem aż do wystygnięcia.
Można przechowywać do 3 miesięcy w lodówce.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Zamiast ostrej papryki i pieprzu cayene dodałam płaska łyżeczkę chili. Wyszło bardzo ostre ale aromatyczne. Dobry przepis
Mój ulubiony! Jeśli nie ma akurat sezonu na pomidory polem te z puszki. Pycha!
Super
            
boski
            
świetny przepis.
Przpis rewelacyjny,zamiast miodu dodałam xilitol.Przepyszny!!!
Dodałam 3/4 łyżeczki cynamonu na 1 kg pomidorów. Wyszedł pyszny.
Keczup bardzo ale to bardzo dobry
 Dziękuję za przepis 
Rewelacyjny keczup!