 
        Załaduj zdjęcie
    Czas przygotowania
                                40min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     500 
                                     g 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 19/12/17
                            
                zmieniono dnia: 19/12/17
                    Składniki
paluszki i rogaliki
- 500 gramów mąki pszennej
- 1 kostki margaryny
- 40 g drożdże świeże
- 0,5 opakowania jogurtu greckiego, dużego opakowania
- 1 jajko
- 1 żótko
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Drozdże wymieszaj wcześniej z joguretm i odstaw na ok 0,5 h. Do naczynia miksującego dodaj pozostałe skladniki wraz z wyrośniętymi drożdżami z jogurtem. szystko wymieszaj czas 2 minuty /interwał
 Gdy ciasrto jest wyrobione rozwałkuj i podziel na małe ok 1 cm paseczki.Poukladaj na blasze do piearnika , posmaruj białkiem i posyp kminkiem lub grubą solą(IMBIREM,PAPRYKĄ).Pieczemy około 20 minut w tem 180-200*C. az do uzyskania lekko złotego koloru.
 Gdy chcemy rogaliki na słodko z ciasta wykrawamy kwadraty dodajemy powidła,zwijamy i pieczemy jw.
Paluszki i rogaliki
Porady
Piec do lekko złotego koloru
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze