 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     8 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
keto bułeczki z majonezem
- 5 jajek, dużych
- 150 g majonezu, najlepiej kielecki
- 20 g mąki migdałowej
- 40 g babki jajowatej
- 10 g mąki kokosowej, tylko w przypadku jeśli by ciasto było za rzadkie
- 5 g proszku do pieczenia
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Założyć motylek
- Do suchego i czystego naczynia wbić 5 całych jajek
- Ubić czas:3 minuty, obr 4
- Przez otwór w pokrywie podczas ubijania dodawać stopniowo 150 g majonezu
- Nie wyciągać motylka. Dodać 20g mąki migdałowej, 40g babki jajowatej płasznik, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Wymieszać 30 sekund obr 4
- Jeżeli konsystencja ciasta jest zbyt rzadka, dodać 10g mąki kokosowej ( do uzyskania ciasta, z którego łatwo można formować bułki). Wymieszać 15 sekund obr. 4
- Wyciągnąć na oprószony mąką blat i uformować 8 bułeczek.
 Można ponacinać ostym nożem.
- Ustawić piekarnik na 180 stopni w trybie termoobieg, nie czekać na rozgrzanie.
 Piec 35 minut.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Należy użyć babki jajowatej czy babki płesznik?