 
    
            Składniki
- Ciasto:
- 6 jaj
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżka róży ucieranej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 20 dag sparzonego maku
- 1/2 szklanki orzechów mielonych
- 5 kropli olejku migdałowego
- Masa:
- 1 szklanki cukru
- 1/2 szklanki wody
- 5 dag kakao
- 3 żółtka
- 1/2 kg masła
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Ciasto: - Mak 
 zmielić w TM (1 min, poz. przekładamy go do innego naczynia. Orzechy zmielić przekładamy go do innego naczynia. Orzechy zmielić
 10 sek. poz. 5 - dodajemy do maku. Białka ubijamy na sztywna pianę przy użyciu
 motylka (3 min, poz. 4) po ubiciu piany wsypujemy powoli przez otwór w pokrywie
 połowę cukru - przekładamy do innego naczynia. Żółtka ubijamy z drugą połową
 cukru, również używając motylka (poz. 4 cza 3 min). Do ubitych żółtek dodajemy
 wszystkie składniki i lekko mieszamy. Aby tort był wysoki robimy takie 3
 placki.- Pieczemy 
 w temperaturze 180 stopni. 25 minut.- Masa: - Cukier 
 gotujemy razem z woda i kakaem (10 min. Tem. 100 stopni), następnie odstawiamy
 do wystudzenia. Do letniej masy powstałej z kakaa wody i cukru dodajemy żółtka
 i ucieramy pozycja 4 cza 10 sekund. Po całkowitym wystudzeniu dodajemy masło i
 ucieramy przez 1 minutę na pozycji interwał, a następnie przez 30 sekund na
 pozycji nr 3.- Gotową 
 masą przekładamy placki.- Polewa 
 dowolna.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze