- TM 31
 
Składniki
Ciasto
- 3/4 kostki miękkiej margaryny
 - 4 duże jaja
 - 1 szklanka cukru zwykłego
 - 2 czubate szklanki mąki
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 1/3 szklanki mleka 3,2 %
 - 1 kieliszek rumu lub zapach rumowy
 - 60 dag śliwek
 - 2 średnie, obrane jabłka
 - 1 opakowanie cukru waniliowego
 
Kruszonka
- 3/4 szklanki mąki
 - 3/4 szklanki cukru
 - 1/3 kostkli zimnej margaryny
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ciasto: do naczynia miksującego dodać: margarynę, cukier, jajka - wyrobić 3 min/obr.5 Następnie dodać: mąkę wymieszaną z proszkiem, wlać mleko, rum i wymieszać: 3 min/Interwał.
Ciasto wyłożyć na formę. Śliwki wydrelować i podzielić na połówki. Następnie poukładać je na ciasto, jedna obok drugiej brzuszkami do dołu.
Jabłka obrać i zetrzeć na tartce na dużych oczkach, dodać cukier waniliowy. Wymieszać. Wyłożyć masę jabłkową na każdą śliwkę (w dołek po pestce).
Zrobić kruszonkę: margarynę, mąkę i cukier włożyć do suchego i czystego naczynia miksującego. Wyrobić: 5 sek./obr.5
Ciasto posypać kruszonką.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stopni przez 55 min.
Smacznego

Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        

                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Wszystko ok
 ale margaryna to porażka ponieważ to są tłuszcze trans i jest karcogenny, lepiej prawdziwe masło lub olej słonecznikowy czy kokosowy 
 cukier wanilinowy ( plastik i chemiczny smak ) to nie cukier waniliowy - zrobić samemu z prawdziwą laską wanili bądz syrop waniliowy 
            
Pyszne!!! Robiłam już dwa razy
 właśnie się zastanawiam nad kolejnym 
Swietny, musi byc smaczny
 
 