 
                                            
                                    Składniki
Masa serowa
- 80 dag sera białego
- 1 szklanka cukru
- 25 dag masła
- 4 żółtka
- 2 budynie bez cukru i 0,5 szklanki mleka
Ciasto
- 35 dag margaryny
- 1,5 szklanki cukru
- 9 jaj
- 9 łyżek oliwy
- 3 szklanki mąki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 1 kisiel wiśniowy
- 0,5 szklanki suchego maku
- 0,5 szklanki wiórków kokosowych
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Umyć  i wytrzeć do sucha czystą ściereczką. i wytrzeć do sucha czystą ściereczką.- Założyć motylek. Wlać białka i ubić je na sztywną pianę 6-7 min./ obr. 4. - Podzielić je na 4 części i dodać do każdego talerza z ciastem. Następnie po kolei dodawać do jednego talerza mak, do drugiego wiórki kokosowe, do trzeciego kakao, zaś do czwartego kisiel wiśniowy. Ciasta wymieszać w talerzach i rozkładać na przemian na blaszce. Piec w 170 st. C, termoobieg, około 40-45 minut. 
- Ciasto przekroić na dwie równe połowy. 
- Z  wyjąć motylek. Dodać masło i je roztopić 90 st. C /2 min / obr. 4-5. Dodać ser, cukier i żółtka. Zagotować powstałą masę 90 st. C / 5 min. / obr. 4-5. W szklance rozrobić budynie i wlać je do gotującej się już masy. Można wtedy zwiększyć obroty TM. Ciepłą masę rozłożyć na jedną warstwę ciasta i przykryć drugą częścią. wyjąć motylek. Dodać masło i je roztopić 90 st. C /2 min / obr. 4-5. Dodać ser, cukier i żółtka. Zagotować powstałą masę 90 st. C / 5 min. / obr. 4-5. W szklance rozrobić budynie i wlać je do gotującej się już masy. Można wtedy zwiększyć obroty TM. Ciepłą masę rozłożyć na jedną warstwę ciasta i przykryć drugą częścią.
Cztery smaki z masą serową
Porady
Do mast serowej można dodać skórkę z pomarańczy.
Ciasto można polać polewą lub posypać cukrem pudrem 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                        

 włożyć margarynę z cukrem obr. 4-5, ucierać stopniowo dodając żółtka, oliwę, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto rozłożyć do czterech talerzy.
 włożyć margarynę z cukrem obr. 4-5, ucierać stopniowo dodając żółtka, oliwę, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto rozłożyć do czterech talerzy.


 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Ciasto jest pyszne. Zwłaszcza na drugi dzień
Akurat to ciasto często piekę, ale w trzech smakach,no i oczywiście pod inną nazwą z masą budyniową
 z masą budyniową 
Spróbuję także i tej wersji,bo ciasto jest pyszne i wszystkim smakuje! Polecam
WYGLADA APETYCZNIE ,wypróbuje
Agatko wygląda pysznie dodaje do zrobienia
 dodaje do zrobienia 