thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 07/06/12
zmieniono dnia: 08/06/12

Składniki

  • 7 bułek kajzerek
  • 500 g pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 kabanosy
  • 200 g sera żółtego
  • sól, pieprz do smaku
  • łyżka ziół (bazylia,majeranek itd)
  • masło do posmarowania bułek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia włożyć pokrojony na kawałki ser żółty i zmiksować czas 20 sek, obr.3-4. Przełożyć do osobnego naczynia. Pieczarki umyć lub obrać ze skórki, pokroić na kawałki i włożyć do naczynia, zmiksować czas 20 sek, obr.3 - pomóc kopystką. Przełożyć pieczarki do miski. Nastepnie włożyć do naczynia cebulę i czosnek i zmiksować czas 20 sek, obr.3-4 i dodać do pieczarek. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Kabanosy pokroić na paski.

    Bułki przekroić na pół, posmarować masłem i nalożyć po łyżce farszu i kabanosy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 minut. Po tym czasie posypać bułki serem żółtym i zapiec jeszcze przez 5 minut. Polać ketchupem.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Szybkie zapiekane bułeczki :-)

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 29, 2017 at 21:04

    Jutro bedzie na kolacje Smile

  • kwietnia 2, 2013 at 20:19

    Witaj  tmrc_emoticons.D dziekuje za komentarz. Danie jest szybkie i smaczne mozna je zrobic na wizyte niezapowiedzianych gosci i spedzic czas milo i smacznie. Pozdrawiam tmrc_emoticons.D

  • marca 23, 2013 at 14:14

    Dość ciekawy przepis. Godny wypróbowania.. Pozdrawiam.

  • czerwca 10, 2012 at 20:47

    Gabi napisałam umyć albo obrać ze skórki a to zależy od stanu pieczarek jakie mamy tmrc_emoticons.;) oczywiście można wszystko włożyć i zmiksować, jak kto uważa tmrc_emoticons.) a buły są fajnym i szybkim pomysłem na obiad lub na kolację tmrc_emoticons.) ala zapiekanka Verciu tmrc_emoticons.D

  • czerwca 10, 2012 at 11:39
    5.0

    magi , po co Ty obierasz pieczarki ze skórki?  Ja tylko myję. Wydaje misię , że można jeszcze skrócić czas wykonania miksując króciutko najpierw cebule i czosnek, a potem jeszce dołożyc do nich pieczarki (nie pokrojone) i jeszcze raz króciutko, 4 sek obr.4 - zmiksować. co Ty na to? Twój przepis fajny , szczególnie jak bułaczki są już ciut czerstwe.Wypróbuję !tmrc_emoticons.)

  • czerwca 9, 2012 at 11:41

    Pachnie mi to prawie zapiekankamitmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p