thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 09/12/12
zmieniono dnia: 09/12/12

Składniki

  • Ciasto:
  • 300 g mąki pszennej
  • 2 dag drożdży
  • 1 jajko, 1 żółtko
  • 1 łyżeczka cukru
  • 130 g ciepłego mleka
  • 3 łyżki oleju
  • Farsz:
  • 500 g pieczarek
  • 300 g filetu z kurczaka
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Farsz:

    Pieczarki obrać i włożyć do naczynia podzielone na dwie części po 250 g, zmiksować obr.poz.3, czas 5 sek. Tak samo postepujemy z cebulą. Pieczarki i cebulę przełożyć na patelnię, wlać olej i dusić. Nastepnie do naczynia włozyć kawałki pokrojonego mięsa drobiowego, zmiksować obr.poz.4, czas 15 sek. Przełozyć na patelnię do pieczarek i dusić, przyprawić i przestudzić. Dodać jajko i wymieszać.

    Ciasto:

    Do naczynia włozyc wszystki składniki, wyrobić obr.poz. Interwał, czas 1 minuta.

    Ciasto wyłozyć na wysypana maką stolnicę i rozwałkować. Rozwałkowany placek w kształcie prostokątno-owalnym posypać mąką i rozprowadzić na całej powierzchni farsz, zwinąć roladkę i pokroić nożem na kawałki, wychodzi 16-18 sztuk, przełożyć na blaszke wyłożoną papierem do pieczenia i przypryć sciereczką i odstawić do wyrośnięcia na pół godziny, następnie posmarować rozmąconym białkiem, które nam zostało. Każdy pasztecik przycisnąć na środku tępą stroną noża, nadając mu lekko spłaszczony kształt.

    Piec w temperaturze 190 stopni przez 20-25 minut do zarumienienia.

    Podawać z czerwonym barszczem.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Świąteczne paszteciki z pieczarkami i mięsem :-)

Wydrukuj:

Komentarze

  • grudnia 31, 2021 at 13:04

    Paszteciki przepyszne mega chrupiące. Ja robiłam z szynką ugorowaną w rosole i pieczarkami,
    są wyśmienite. Dziękuję za przepis.

  • grudnia 23, 2019 at 08:13

    Dla nas one są po prostu obłędne i już robiłam z samą kapustą, mięsem, kapustą z grzybami jak również z pieczarkami i każde są mega pyszne Smile

  • grudnia 21, 2017 at 22:29

    Wspaniałe paszteciki i szybko się je robi, polecam wszyskim, są bardzo kruche, ja dodałam troszkę mąki z quinoa

  • sierpnia 4, 2016 at 17:58
    5.0

    Paszteciki Pycha!!!!Zmieniłam farsz bo zrobiłam tylko z pieczarek.Znikneły bardzo szybko.

  • kwietnia 28, 2016 at 12:19

    Brakuje informacji, na jaką grubość rozwałkować ciasto. Mimo, że odsączyłam farsz tak, aby nie był zbyt wilgotny, to ciasto i tak prawie nie wyrosło. Być może za bardzo rozwałkowałam wcześniej (ok pół cm). Paszteciki mogą być, ale w środku nie są świetnie wypieczone.

  • grudnia 30, 2015 at 18:45

    Super przepis, paszteciki przeeeeeeepyszne!

  • października 21, 2015 at 19:08

    Witam Magi. Czy mogłabyś mi powiedzieć czy 190 stopni to mowa o piekarniku  z termoobiegiem czy normalny ??? Proszę o szybką odp. 

  • października 7, 2015 at 21:13

    Jadlam raz takie paszteciki i szukalam przepisu,,,,super, ze znalazlam tmrc_emoticons.)

    Maz ma urodziny, w weekend beda dzieci, napewno polubia je tez bo to ich kierunek smakowy. Zrobimy z corka wiecej to zabiora ze soba,,, Cooking 7

     

  • stycznia 3, 2015 at 15:59

    Zrobiłam wczoraj paszteciki. Są bardzo dobre, nawet na drugi dzień. Zmieniłam trochę farsz ( kapusta z grzybami i warzywami ), ale ciasto rewelacyjne Big Smile

  • listopada 24, 2014 at 07:36

    Takiego przepisu szukałam>Super Pozdrawiam tmrc_emoticons.D

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: