Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Wegański paprykarz
całość
- 120 gramów marchwi
 - 100 gramów cebuli
 - 50 gramów pieczarek
 - 30 gramów oleju rzepakowego
 - 2 liście liść laurowy, suszony
 - 2 kulki ziarno ziela angielskiego
 - 170 gramów ryżu
 - 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
 - 0,5 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
 - 0,5 łyżeczki papryki chilli
 - 4 łyżek sosu sojowego
 - 1 łyżek płatków drożdzowych
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wrzucamy do kielicha marchew mielimy 5 sek/obr.5
Dodajemy cebulę i pieczarki 2sek/obr.5
Kopystką zdejmujemy warzywa ze ścianek naczynia, dodajemy olej, liśc laurowy i zielę angielskie.
5min/110stopni/ obroty
"Obroty wsteczne"  przez 1 min. obr. 2,5 następnie zmniejszamy obr. na 1,5 
Wyjmujemy liścia laurowego i zielę ang.
Dodajemy ugotowany ryż, koncentrat pomidorowy, paprykę wędzoną i chili oraz sos sojowy.
2 min/ 40 stopni, obr. 2 - nie mielimy na gładką masę, to nie pasta!!!
Opcjonalnie dodać płatki drożdżowe i wymieszać 10sek/obr.3 
Porady
Ryż można ugotować z przepisu z cookido.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Maly ksiaze: ugotowanego
170 gram ryzu przed gotowaniem cz juz ugotowanego?
Smacznego!
jest pyszny 😋😍