Składniki
- 600 gramów herbatnikòw petit prostokatnych
 
kawa do moczenia ciastek
- zimna mocna kawa z maszynki
 - mleko, ile trzeba wg gustu
 - rhum, wg gustu
 - cukier puder, ile trzeba
 
Krem do przekladania
- 500 gramów mleka
 - 40 gramów maizeny/skrobi kukurydzianej
 - aromat migdalowy
 - 2 jaja kurze
 - 250 gramów serka mascarpone
 - 30 gramów ciasteczek amaretti
 - 100 gramów cukru
 - kropelki czekoladowe
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Przygotowac krem: do
"Blokada naczynia miksującego"  wlozyc cukier : 20sek / obr 7. Dodac pozostale skladniki: 7min / 90° / obr 4. Podzielic na 2 czesci. Lekko przestudzic. Do jednej dodac kropelki czekoladowe i polowe mascarpone; do drugiej - zmielone amaretti ( 10sek / obr 4) i druga polowe mascarpone. Przygotowac kawe, wystudzic, dodac , wg gustu, pozostale skladniki. Skladanie: ciastka moczymy w kawie, ukladamy na spodzie. Nakladamy polowe bialego kremu - namoczone ciastka - polowe kremu czekoladowego - namoczone ciastka - druga polowe bialego kremu - ciastka  - krem czekoladowy - konczymy ciastkami. Wkladamy do lodòwki na kilka godzin, dekorujemy cukrem pudrem lub wg uznania. 
Deser
Porady
Najlepiej przygotowac 1-2 wczesniej, musi postac w lodòwce; bedzie smaczniejsze.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Dziekuje Agnieszko
 
 
  Pozdrawiam Cie i ja serdecznie 
 
 
 
Super smaczny i łatwy przepis
 Pozdrawiam i gratuluję niekończącej się inwencji 
 
Ciasto - deser, latwe i szybkie
  Gabrysiu, na wierzchu dalam cukier puder "przeplatany" z kakao 
  Kasiu, troszke do ciasta, troszke "na gardlo" na rozgrzanie i wykonanie ciasta poszlo jak z platka 
 
 
 
 
  Zartuje, nie lubie mocnych alkoholi, jestem prawie niepijaca 
  Od czasu do czasu tylko, jak sie zdarzy okazja, to cos slabego popije, mam za slaba glowe 
 
 
 
  Pòl szklaneczki wina czerwonego i juz jestem za wesola, a na drugi dzien choruje 
  
Wercia ciasto fajne, ale ile tego rhumu wypiłaś
 
 
 