 
    
            - TM 31
Składniki
- składniki na ciasto:
- 500 g mak, i
- 200 g cukru
- 150 g margaryny
- 2 jajka
- 2 łyżki miodu
- 2 płaskie łyżeczki sody
- 2 łyżki mleka
- składniki na masę orzechową:
- 250 g orzechów
- 2łyżki miodu
- 120 g masła
- 100 g cukru
- 100 g rodzynek
- składniki na masę serową:
- 1,20 kg sera białego
- 200 g cukru
- cukier waniliowy
- 3 łyżki masła
- 3 jajka
- 2 MT mleka
- 2 budynie śmietankowe
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- ciasto: - wszystkie składniki wrzucic do dzbana i zagnieść ciasto 30 s obr 6 - podzielić na dwie części- jeden placek rozwałkowac na blachę(najlepiej o trzech brzegach albo z wyjmowanym dnem) upiec ok 20 min temp.180 stopni - masa orzechowa: - orzechy posiekać 3 s obr.5 - dodać resztę składników i rozpuscić - 10 min temp 90 stopni obr2  "Obroty wsteczne" "Obroty wsteczne"- ciepła masę wyłożyć na drugi rozwałkowany placek i piec 20 min w temp.180 stopni - masa serowa: - ser zmielic z cukrem masłem jajkami -3min. obr 7 - dodać 3 łyżki mleka i zagotować- 10 min 90 stopni obr 2 - budyń rozpuscić w reszcie mleka i wlać do gorącego mleka przez otwór w pokrywie i zagotować - 10min 90 stopni obr2 - ciepłym kremem serowym przełożyć placki - orzechowy na wierzchu. Można ozdobic polewą czkoladową polewając cienka strużką. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze