Czas przygotowania
                                25min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                25min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            
                            
                            Przepis jest testowany
                        
                                                            - TM 31
 
opublikowany: 17/11/10
                            
                zmieniono dnia: 29/11/11
                    Składniki
- kawałek imbiru, świeżego (1-2 cm), obranego, pokrojonego w cienkie plasterki
 - 0,5 papryczki chili, bez nasion, pokrojonej na kawałki
 - 1250 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki
 - 45 g soku z cytryny
 - 0,25 łyżeczki cynamonu
 - 80 g cukru, lub innego środka słodzącego
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć imbir i papryczkę chili, rozdrobnić 3 s/obr. 8.
 - Dodać jabłka i sok z cytryny, gotować 16 min/100°C/obr. 1. 
 - Dodać cynamon i cukier, wymieszać 30 s/obr. 6. 
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Przepyszny !!! Ja nigdy pierwsza nie sięgnełabym po ten przepis bo pikantne i owoce to dla mnie złe połączenie. Mus zrobił mój Syn i po spróbowaniu łyżeczki stwierdziłam że jest rewelacyjny.
Pychota!
Wesja bez przypraw świetnie nadaje się jako mus jabłkowy dla maluchów
rwewlacja
 na pewno będę wracać do tego przepisu
smacznie, egzotycznie i pikantnie
Bardzo dobry. Szczególnie na gorąco.
Mus super-jednal warto zaznaczyć, że jest pikantny
Pozdrawiam
Zrobiłam i jest rewelacyjny! Bardzo aksamitny, muślinowy ,delikatny i niebo w buzi. Polecam