 
                                            
                                     
                                     
                                     
                                    Składniki
Krem z avokado
- 2 łyżeczki esencji waniliowej (do smaku)
- 1 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki kakao
- 4 łyżki miodu
- 4 avokado (wydrążony miąższ)
Dżem dyniowy
- 3 łyżeczki cukier żelujący/agar
- sok z 1 cytryny
- 250 g jabłek
- 150 g cukru
- 500 g dyni
Biszkopt ryżowy
- 150 g cukru
- 1 cukier wanilinowy
- 340 g kleiku ryżowego (2 opakowania)
- 6 całych jajek
- 300 g masła lub margaryny bezmlecznej
- 2 łyżeczki sody lub proszku do piecznia
- 4 łyżki wiórek kokosowych
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wszystkie krążki złożyć razem, jeden na drugim i dowolnie udekorować. 
- Do  "Blokada naczynia miksującego"  włożyć obraną dynię, pokrojoną w kostkę,  cukier rozdrobnić 30sek/obr10. Dodać  jabłka  pokrojone  w ćwiartki oraz  agar (zdrowszy i po wielokrtnym podgrzaniu  zachowuje właściwości  żelujące). Gotowć 10 min temp. varoma. Dodać sok z cytryny,  zmiksować 50 sek /obr 10. Przestudzić dżem i posmarowć  każdy krążek oddzielnie. "Blokada naczynia miksującego"  włożyć obraną dynię, pokrojoną w kostkę,  cukier rozdrobnić 30sek/obr10. Dodać  jabłka  pokrojone  w ćwiartki oraz  agar (zdrowszy i po wielokrtnym podgrzaniu  zachowuje właściwości  żelujące). Gotowć 10 min temp. varoma. Dodać sok z cytryny,  zmiksować 50 sek /obr 10. Przestudzić dżem i posmarowć  każdy krążek oddzielnie.
- Do  "Blokada naczynia miksującego"  wsypać  cukier, zmielić na puder: 6 sek /obr10. Wbić jajka, utrzeć 30 sek/obr 6. Dodać pozostałe  składniki  i ucierać przy pomocy  kopystki 20 sek /obr5 . Masę podzielić na 4  równe części. Przełożyć  do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec  każdy  krążek oddzielnie 7-10 min. w temp 170 stopni. "Blokada naczynia miksującego"  wsypać  cukier, zmielić na puder: 6 sek /obr10. Wbić jajka, utrzeć 30 sek/obr 6. Dodać pozostałe  składniki  i ucierać przy pomocy  kopystki 20 sek /obr5 . Masę podzielić na 4  równe części. Przełożyć  do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec  każdy  krążek oddzielnie 7-10 min. w temp 170 stopni.
Całość
Dżem dyniowy
Biszkopt ryżowy
Porady
Tort polecam dla osób będacych na diecie bezglutenowwej i bezmlecznej.Rowniez jaja kurze mozna zastapić przpiórczymi jesli ktoś nie może jaj kurzych ,wówczas nalezy zwiększyc ich ilość do 9 szt.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                        



 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
brzmi super, dodaje do kolekcji ))
))