Czas przygotowania
                                8min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                8min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            
                            
                            Przepis jest testowany
                        
                                                            - TM 31
 
opublikowany: 17/11/10
                            
                zmieniono dnia: 29/11/11
                    Składniki
- 70 g herbatników, "Petit Beurre"
 - 500 g mleka
 - 30 g cukru
 - 20 g mąki ziemniaczanej
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć herbatniki, rozdrobnić 5 s/obr. 7. 
 - Założyć motylek. 
 - Dodać pozostałe składniki, gotować 7 min/100ºC/obr. 2. 
 - Przelać do miseczek, podawać ciepłe. 
 
- Do naczynia miksującego włożyć herbatniki, rozdrobnić 5 s/obr. 7. 
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Petit Beurre cookies are famous cookies from France. It has a rectangular shape with grooves, and the top is decorated with perforated Connections Wordle points.
They look yummy. I did not make cookies before. I think I cannot choose the most suitable temperature. So, I fear that my cookies will not be eaten. However, I will try my best. Love your recipes.
spacebar clicker
Zrobione. Wyszły 3 duże porcje. Przepis zmodyfikowałam, użyłam ciastek imbirowych z Tago "Ginger bells", ponieważ tylko takie miałam w domu, pominęłam cukier-nie lubimy bardzo słodkich rzeczy. Deser polałam syropem daktylowym- zapewne powtórzę.
Budyń przepyszny
 palce lizać 👌👌 polecam 👌😊
            
Będę dziś robić. Dam znać jak wyszło
            
Jeden z bardziej ulubionych deserów!
            
Bardzo fajny deser. Dałam trochę mniej cukru i wyszło idealnie
            
Fajny, szybki deser. Za pierwszym razem trzymałam się przepisu i było ok, za drugim razem odrobinę zmodyfikowałam. Miałam 60g herbatników, dorzuciłam do nich 15g gorzkiej czekolady i razem zmiksowałam, a potem dosypałam domowy cukier waniliowy i resztę zrobiłam tak, jak w przepisie. Ta wersja była o wiele smaczniejsza
            
Rewelacja! Naprawdę herbatniczki pysznie w nim smakują
 Trochę słodki, ale to deser więc taki ma być 
 Wrzucam do Ulubionych przepisów 
            
Fajna odmiana i ciekawy smak. Moim dzieciom smakował.