thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 03/02/12
zmieniono dnia: 05/02/12

Składniki

  • 250 g margaryny lub masła
  • 250 g cukru
  • 500 g mleka w proszku nie granulowanego
  • 130 g mleka
  • 4 łyżki gorzkiego kakao
  • orzechy,rodzynki ilośc w/g uznania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. margarynę lub masło,cukier ,kakao włozyć do naczynia miksujacego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 5min waroma poz 4 w trakcie rozpuszczania wsypać mleko w proszku , dodać mleko płynne i zwiększyc obroty poz 6 dodać bakalie wymieszac Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" Mieszać do uzyskania jednolitej masy przy pomocy kopystki .Przełożyć np.do naczynia żaroodpornego i wstawic do lodówki najlepiej na całą noc . Nie wiem czy mój blok czekoladowy doczeka jutra .....tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Blok czekoladowy -smak dzieciństwa :)

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 1, 2014 at 12:51

    Ach te smaki dzieciństwa... Ja dodaję pokruszone herbatniki zamiast orzechów.

  • lutego 15, 2013 at 20:56

    Jeszcze nie wiemy jakie będzie w smaku po schłodzeniu, ale na razie masło nie połączyło się z resztą składników i trochę masła  pływa na wierzchu bloku tak ze póki ciepłe to odsączyliśmy . Może będzie dobre ?

    zpep

  • lutego 9, 2012 at 21:10

    Mnie niestety nie wyszło, tak jakby się zważyło, takie gumowate i bez smakutmrc_emoticons.( Szkoda, bo taką miałam ochotę na bloczek czekoladowy.

  • lutego 8, 2012 at 21:35

    Witam serdecznie.Bardzo mi miło że mogłam się przyczynić do smakowych wspomnień z dzieciństwa tmrc_emoticons.) Serdecznie pozdrawiam .Cooking 7 Dziekuję za miłe słowa tmrc_emoticons.) buzka


     

    Ilona

  • lutego 7, 2012 at 12:36

    Dziękuję za przepis,  moje dzieci uwielbiały ten BLOK, z córką szukałyśmy tego przepisu w naszych notatkach z przed 20 lat.Jeszcze raz serdecznie dziękujemy za przypomnienie przepisu na tak pyszne ciacho.Pozdrawiamy. tmrc_emoticons.)

  • lutego 4, 2012 at 11:35

    Pani Ilonko Ciasto pycha. Polecam wszystkimtmrc_emoticons.;) I pozdrawaim