 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                5min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                5min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 250 g margaryny lub masła
- 250 g cukru
- 500 g mleka w proszku nie granulowanego
- 130 g mleka
- 4 łyżki gorzkiego kakao
- orzechy,rodzynki ilośc w/g uznania
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- margarynę lub masło,cukier ,kakao włozyć do naczynia miksujacego  "Blokada naczynia miksującego"  5min waroma poz 4 w trakcie rozpuszczania wsypać mleko w proszku , dodać mleko płynne i zwiększyc obroty poz 6 dodać bakalie wymieszac "Blokada naczynia miksującego"  5min waroma poz 4 w trakcie rozpuszczania wsypać mleko w proszku , dodać mleko płynne i zwiększyc obroty poz 6 dodać bakalie wymieszac "Obroty wsteczne"  Mieszać do uzyskania jednolitej masy przy pomocy kopystki .Przełożyć np.do naczynia żaroodpornego i wstawic do lodówki najlepiej na całą noc . Nie wiem czy mój blok czekoladowy doczeka jutra ..... "Obroty wsteczne"  Mieszać do uzyskania jednolitej masy przy pomocy kopystki .Przełożyć np.do naczynia żaroodpornego i wstawic do lodówki najlepiej na całą noc . Nie wiem czy mój blok czekoladowy doczeka jutra ..... 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                        

 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Ach te smaki dzieciństwa... Ja dodaję pokruszone herbatniki zamiast orzechów.
Jeszcze nie wiemy jakie będzie w smaku po schłodzeniu, ale na razie masło nie połączyło się z resztą składników i trochę masła pływa na wierzchu bloku tak ze póki ciepłe to odsączyliśmy . Może będzie dobre ?
zpep
Mnie niestety nie wyszło, tak jakby się zważyło, takie gumowate i bez smaku Szkoda, bo taką miałam ochotę na bloczek czekoladowy.
 Szkoda, bo taką miałam ochotę na bloczek czekoladowy.
Witam serdecznie.Bardzo mi miło że mogłam się przyczynić do smakowych wspomnień z dzieciństwa Serdecznie pozdrawiam .
 Serdecznie pozdrawiam . Dziekuję za miłe słowa
 Dziekuję za miłe słowa  buzka
 buzka
Dziękuję za przepis, moje dzieci uwielbiały ten BLOK, z córką szukałyśmy tego przepisu w naszych notatkach z przed 20 lat.Jeszcze raz serdecznie dziękujemy za przypomnienie przepisu na tak pyszne ciacho.Pozdrawiamy.
Pani Ilonko Ciasto pycha. Polecam wszystkim I pozdrawaim
 I pozdrawaim