Czas przygotowania
                                8min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 23min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     12 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                --
                            - TM 31
 
opublikowany: 02/08/11
                            
                zmieniono dnia: 17/12/11
                    Składniki
- 3 białka
 - 230 g cukru
 - 1 łyżka ekstraktu waniliowego
 - 5 kropli soku z cytryny
 - szczypta soli
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Motylek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
rozgrzać piekarnik do 150*C
wszystkie składniki ubijać za pomocą motylka 4min/temp.50*/ obroty 3,5
ponownie ubijać bez temperatury 4min/obroty 3,5
przełożyć do miski i umoczonym w soku z jagód patyczku delikatnie zamieszać tak aby powstały tylko smugi
łyżką przełożyć na blachę z papierem do pieczenia, mi wyszło 12 dużych sztuk
i piec 15 minut temp.150*
następnie 1 godzinę temperatura 100*
zostawić do przestygnięcia w piekarniku
powinny być suche z wierzchu i ciągnące w środku
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Właśnie wyjęłam z piekarnika. Bezy są rzeczywiście pyszne i proste w wykonaniu.Zapisuję w "ulubione" .
fajny sposób na spożytkowanie białek, które zostają niewykorzystane przy innych potrawach.
spróbuję na pewno
Bardzo proszę i smacznego życzę
 
Dziękuję za szybkie odpowiedzi
 Bezy na pewno wypróbuję!!!
oczywiście
  jeśli w przepisie jest np.cukier waniliowy 1 op. to dodaję 1 łyżkę ekstraktu , jest bardzo intensywny i nie tak sztuczny (w składzie jak i również w smaku) jak olejek waniliowy czy cukier waniliowy  
 wszystko smakuje z nim 100 razy lepiej niż z tymi olejkami!  pozdrawiam! ps bezy można też zrobić bez ekstraktu i również wychodzą pyszne choć ja wolę z wanilią  
 
Znalazłam taki ekstrakt waniliowy firmy Nielsen-Massey, ma 60 ml, albo tego Weltona, będzie trzeba kupić
 Używa pani tego ekstraktu wzamian za cukier waniliowy bądź olejek waniliowy?
Witam! Ja kupiłam w Berlinie w KADEWE ale bez problemu można dostać np. na Allegro, dobry jest amerykańskiej firmy WILTONA i łatwo go kupić przez internet; a mój ulubiony to KIRKLAND signature 100% pure extract MADAGASKAR BOURBON VANILLA. Bardzo wydajny , na długo starcza nawet jak się dużo piecze (ja mam mój już prawie rok i jeszcze połowy nie zużyłam z butelki o poj.473ml) a dodaję do wszystkich ciast,kremów itp. Szczerze polecam i życzę smacznego
  !
Gdzie można kupić ten ekstrakt waniliowy?
Bezy przepyszne i przecudne!
 Właśnie wyciągnęłam z piekarnika.  Wreszcie zrobiłam bezy idealne! Chrupiące i mokre w środku, pyszne! Piana ubiła się idealnie, gorąco polecam , super przepis i bardzo szybki jak na bezy ! Dziękuję! 
 
na pewno łyżka
 czy na pewno dodała Pani ekstrakt a nie olejek czy zapach waniliowy?  robiłam je już nie raz i zawsze wychodzą , przepis jest sprawdzony , może nie trzymała się Pani przepisu i np za krótko ubijała pianę ???