- TM 31
 
Składniki
zaczyn
- 40 g zakwasu,80 g wody,140 g mąki pszennej typ 650
 - przygotować dzień wczesniej wymieszac na jednolita masę
 
ciasto chlebowe
- 210 g zaczynu,1 jajko,55 g oleju,200 g ciepłej wody,400 g mąki pszennej typ 550,10 g soli,1 jajko do posmarowania,do posypania pestki dyni,słonecznik
 
- 40 g zakwasu,80 g wody,140 g mąki pszennej typ 650
 - przygotować dzień wczesniej wymieszac na jednolita masę
 
- 210 g zaczynu,1 jajko,55 g oleju,200 g ciepłej wody,400 g mąki pszennej typ 550,10 g soli,1 jajko do posmarowania,do posypania pestki dyni,słonecznik
 
- 210 g zaczynu,1 jajko,55 g oleju,200 g ciepłej wody,400 g mąki pszennej typ 550,10 g soli,1 jajko do posmarowania,do posypania pestki dyni,słonecznik
 
- 40 g zakwasu,80 g wody,140 g mąki pszennej typ 650
 - przygotować dzień wczesniej wymieszac na jednolita masę
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
przygotowany zaczyn przykryć sciereczką na 12 godz
do naczynia
"Blokada naczynia miksującego"  dajemy jajko, olej i wodę i mieszamy 3min/obr3 W trakcie mieszania dosypujemy mąki,Kiedy składniki połączą się w jednolitą masę zostawiamy ciasto na 20 minut. Po tym czasie dodajemy zaczyn i sól i wyrabiamy czas 6 min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" Wkładamy ciasto do miski posmarowanej olejem i odstawiamy do wyrośnięcia na 2 godziny. Następnie wyjmujemy ciasto i na stolnicy formujemy wałek na długość ok 70 cm. Zwijamy w ślimaka
Układamy taki bochenek na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 5 godzin do wyrośnięcia. Wyrośnięty chleb smarujemy jajkiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni przez ok. 40-50 minut.
zaczyn
Porady
inspiracja //www.thermoprzepisy.pl/chlebybulki/churek-chleb-na-zakwasie-z-rodos/ po małej modyfikacji
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        

                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze