 
    
            Czas przygotowania
                                7min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     8 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 50 gdrożdży 200 g wody łyżeczka cukru 360 g mąki pszennej 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. wszystkie składniki włożyć według kolejności do naczynia, wyrabiać 3 minuty/  "Ciasto" "Ciasto"- 2. rozłożyc na blaszce o wymiarach 35x35 cm (wyłożyć papierem) włączyć piekarnik 220 stopni C (góra dół) - 3. posmarować sosem do pizzy położyć, ulubione składniki, włożyć do pieca 
 gdy temperatura osiagnie 220 stopni, piec przez około 10 minut.- 4. po tym czasie 
 włączyć termoobieg i dopiekać przez około 2 - 3 minuty
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
w takim razie prosze podac przepis na prawdziwe włoskie ciasto. mi ciasto nie wychodzi lejacą i w żaden sposób nie przypomina ciabaty. bo cibata to wolne ciasto. wiec moze — Wilhelm of Bask. pomyłkowo dał za dużo wody
Nie jest to ciasto na pizze za dużo drożdży do tej ilości mąki.Na 400g mąki do pizzy włosi dają nie więcej niz 20g drożdży .
Nie jest to ciasto na pizze za dużo drożdży do tej ilości mąki.Na 400g mąki do pizzy włosi dają nie więcej niz 20g drożdży .
Odradzam. To ciasto nadaje się na polską zapiekankę (a'la pizza) i w żaden sposób nie przypomina tego podawanego w pizzeriach. Jest smaczne, podobne do ciabatty ale to nie jest placek do rozłożenia na blasze tylko jakaś paciaja