thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 20min
Czas całkowity
2h 20min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 24/11/16
zmieniono dnia: 24/11/16

Składniki

Pyszny domowy chleb

  • 450 g mąki pszennej
  • 430 g ciepłej wody
  • 7 g drożdży instant
  • 45 g zmielonych otrębów owsianych
  • 15 g pestek dyni
  • 20 g pestek słonecznika
  • 35 g siemienia lnianego
  • 5 g cukru trzcinowego
  • 5 g soli himalajskiej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Sposób przygotowania:
  1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym, wyrobić 2 minuty Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Ciasto"Ciasto" . Pozostawić na 15 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie przełożyć do formy, porządnie uklepać, przykryć ściereczką. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Jak piekarnik się nagrzeje, włożyć chleb, piec około 60 minut.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pyszny domowy chleb

Wydrukuj:

Komentarze

  • lutego 1, 2020 at 19:17
    5.0

    Przepyszny chlebek! Dałam dynię i słonecznik a górę posypala czarnuszką

  • marca 31, 2017 at 12:01

    wlasnie sie robi Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" az mnie ciekawosc zzera tmrc_emoticons.;) jak to bedzie Big Smile

  • grudnia 8, 2016 at 11:42

    Ja też modyfikowałam i dodałam świeże drożdże, rownież wychodzi tmrc_emoticons.). Cieszę się, że smakował!tmrc_emoticons.)

  • grudnia 8, 2016 at 11:04

    Zmodyfikowałam odrobinę przepis- dałam świeże drożdże - 15 g-dodawałam do naczynia w następującej kolejności: pokruszone drożdże, ciepła woda, łyżeczka cukru, mąka, otręby owsiane (niezmielone), 35 g pestek słonecznika (dałam więcej ponieważ skończylo mi się siemię lniane), łyżeczka soli. Po wyrobieniu przełozylam od razu do formy i wyrastało do podwojenia wielkości w formie. (ok. 35 min.) Do nagrzanego piekarnika 180 stopni w termoobiegu i po 60 minutach chlebek gotowy.

    Pyyychatmrc_emoticons.)

  • grudnia 2, 2016 at 08:35

    Bardzo się cieszę, że smakował. Dziękuję za komentarz!tmrc_emoticons.)

  • listopada 29, 2016 at 14:21
    5.0

    Pyszny chleb. Dziękuję za podzielenie sie przepisem. Pozdrawiam serdecznie