Czas przygotowania
                                5min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                45min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 0.5 kg mąki
 - po 1/3 szklanki:
 - otręby
 - siemię lniane
 - płatki owsiane
 - łuskany słonecznik
 - 20 g drożdzy
 - 0,7 litracieplej wody
 - łyczeczka soli
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki wsypać do naczynia miksującego w podanej kolejności. Mieszać 1min/ Interwał.
Masę przelać do foremki i odstawic w cieple miejsce do wyrośnięcia. Piec 40 min w temp 200ºC
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
chlebek rewelacyjny. ale rzeczywiście trzeba dać 0,5 l wody. Polecam wszystkim
            
Chleb bardzo dobry, taki jak lubię. Ja dałam 0,5 l wody, a dodatkowo w piekarniku wstawiłam blache z wodą.
Niestety, ale ten przepis w tej formie nie nadaje się do niczego.
Niestety ilosc wody podalam "na oko", wszystko zalezy od ilosci dodatkow jaka sie dodaje. Masa po wymieszaniu nie powinna byc zbita w kulke, wtedy pieczywo jest zbyt kruche. Jesli z 0,7 wyszlo zbyt zadkie, radze dac 0,5l i wtedy jesli bedzie zbyt geste dolac jeszcze troche wody. Naprawde warto, chlebek jest przepyszny. Mozna tez dodac suszone sliwki zamiast siemienia lnianego. Powodzenia i smacznego.
chleb niestety nadawal sie do wyrzucenia. Byl za bardzo wilgotny i niedopieczony po tych 40 min. Stanowczo za duzo wody.