Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
6 osoba/osoby
Wegańska pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami
- 200g łuskanego słonecznika + +1,5 szklanki zimnej wody
- 10 dużych suszonych pomidorów z zalewy
- 3 ząbki czosnku
- 2-3 łyżki oliwy lub oleju z zalewy od pomidorów
- spora garść świeżej bazylii
- przyprawy: sól, pieprz, słodka lub ostra papryka
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- [color=#717171; font-family: Arial, Verdana, Tahoma, 'Times New Roman'; font-size: 15px; font-variant-ligatures: normal; orphans: 2; text-align: justify; widows: 2]Słonecznik zalewamy wodą i odstawiamy na min. 3godz (najlepiej na noc), a następnie odcedzamy i blendujemy 2-3 razy z pozostałymi składnikami (15s/obr. zwiększane stopniowo 3-7, po każdym zblendowaniu zgarniamy składniki na dno naczynia)[/color]. Jeśli masa ciężko się blenduje – wystarczy dodać trochę więcej oliwy.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz