3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos miodowy


Wydrukuj:
4

Składniki

sos miodowy

  • 3 jabłka, obrane
  • 100 g musztardy sarepskiej
  • 50 g miodu
  • 1 jajko
  • 400 g oleju
  • sól, pieprz do smaku
  • kilka kropel soku z cytryny
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. jabłka rozdrobnić 6 s / obr.4, zgarnąć koptystką ze ścianek na dno naczynia

    2.załozyć motylek, dodać pozostałe składniki oprócz oleju

    3.uruchomić urządzenie obr.4 i przez otwór w pokrywie wlewać powoli olej

    4.ubijać ok. 2 min do uzyskania gęstości majonezu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Drugi zrobiłam ostrzejszy z 2

    Zgłoszony przez Hana75 na marca 14, 2015 at 20:53.

    Drugi zrobiłam ostrzejszy z 2 dużymi ząbkami czosnku. Na Święta Wielkanocne dodam 2 łyżki tartego chrzanu. Polecam 

     

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pani Elu, od tygodnia mam

    Zgłoszony przez Hana75 na marca 14, 2015 at 20:51.

    Pani Elu, od tygodnia mam Thermomix TM 31 (przez 13 lat marzyłam o nim... i wreszczie go mam). Love  Testuję przepisy jak szalona  Big Smile

    Pani przepis na sos miodowy mnie urzekł. Dałam jedną płaską łyżeczkę soli i pół łyżeczki świeżo mielonego pieprzu. Z tej porcji (miałam tylko dwa jabłka, lepiej dać jak w przepisie trzy sztuki) wyszło ok. 800 ml. Aaa... do jabłka dodałam dużą łyżkę soku z cytryny ... co by nie ściemniały tmrc_emoticons.)

    Sosik jest pyszniutki i delikatny.

    Bardzo dziękuję. Pozdrawiam z grodu KopernikaHanna

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pani Elu dziękuję za przepis.

    Zgłoszony przez klaudiszja na stycznia 22, 2014 at 11:43.

    Pani Elu dziękuję za przepis. Od jakiegos czasu szukałam dressingu który podbije smak surówki z cukini i znalazłam tmrc_emoticons.) Super przepis,

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :love:  Elu dziekuję za

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 21, 2013 at 22:24.

    Love  Elu dziekuję za kolejny przepis, sos zrobię na święta. Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DNa pewno będzie królował

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na marca 21, 2013 at 13:02.

    tmrc_emoticons.DNa pewno będzie królował tej Wielkanocy na moim stole

     

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu, Vercia dobrze wyczuła

    Zgłoszony przez ElaK na marca 21, 2013 at 12:13.

    Haniu, Vercia dobrze wyczuła i podpowiedziała  tmrc_emoticons.)  Bardzo dobrze smakuje z białym mięsem: na zimno i na gorąco; super do pasztetów i do jajek na Wielkanocne śniadanko  tmrc_emoticons.)  i nie tylko  tmrc_emoticons.D  Pozdrawiam 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mysle, ze na mieso, jajka....

    Zgłoszony przez veronicab71 na marca 21, 2013 at 12:00.

    Mysle, ze na mieso, jajka.... bedzie swietny tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Ela napisze nam lepiej Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brzmi fantastycznie .A do

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na marca 21, 2013 at 04:08.

    Brzmi fantastycznie .A do czego go podawać?

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze