Tu jesteś:
4
Składniki
- 3 duże ząbki czosnku
- 1 opakowanie sera typu "Feta" (250 g-270 g)
- 400 g jogurtu naturalnego, gęstego
- koperek (wedle uznania)
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Czosnek i koperek rozdrobnić w naczyniu 5s poz.turbo , otworzyć naczynie , kopystką zgarnąć czosnek i koperek z boków naczynia, dodać ser w kilku kawałkach i jogurt. Zamknąć naczynie i wymieszać 10s,poz.8.
Sos jest wyśmienity do wszelkiego rodzaju pasztetów, wędlin, mięs a nawet i jajek.Znakomity na nadchodzące święta.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSos jest świetny! Właśnie przetestowany do...
Sos jest świetny! Właśnie przetestowany do placków ziemniaczanych. Zostało jeszcze trochę na jutro do pizzy
sos jest meeeega pyszny
sos jest meeeega pyszny
super smak polecam
super smak polecam
Bardzo dobry sosik. Robiłam bez koperku ale i tak...
Bardzo dobry sosik. Robiłam bez koperku ale i tak smaczny.
a ja zrobiłam z pietruszką,
a ja zrobiłam z pietruszką, bo koperku nie miałam i też pychota :
Rewelacyjny sosik. Palce
Rewelacyjny sosik. Palce lizać
Sos na 5+
Sos na 5+
rewelacja
rewelacja
rewelacyjny sos czosnkowy
rewelacyjny sos czosnkowy
Właśnie w moment wykonałam bo
Właśnie w moment wykonałam bo zabrakło sosu czosnkowe w sklepie, a zapomniałam, że mam cud techniki w domu
Sosik super. POLECAM
Sosik super. POLECAM
Robiłam dziś piccę i właśnie
Robiłam dziś piccę i właśnie ten sos - to po prostu BAJKA jest super i już dodaję go do moich ulubionych polecam wszystkim
Sos czosnkowy rewelacja,nie
Sos czosnkowy rewelacja,nie myslalam ze z serem feta bedzie taki pyszny.Robie go na spotkania ze znajomymi wszystkim bardzo smakuje!
Po prostu bomba!!! Zjadamy go
Po prostu bomba!!! Zjadamy go do wszystkiego - i do potraw zimnych i ciepłych. mam go prawie non stop w lodowce.!!!