3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

przecier pomidorowy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

  • 1 kg pomidorów
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego.

    Miksujemy 1min/obr10. Gotujemy 10 min/100stopni/obr.2 z motylkiem. Później 5 min/Varoma/Counter-clockwise operation/obr1. Po ugotowaniu ściągamy motylek i miksujemy 1 min/obr10. Przelewamy do wyparzonych słoiczków(butelek).

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

sos nadaje się zarówno do zupy pomidorowej, sos do spaghetti, podkład pod pizze


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • dodałam lubczyk

    Zgłoszony przez Lamka na sierpnia 22, 2018 at 22:20.

    dodałam lubczyk

    Lamka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rzeczywiście łatwy i szybki przepis. Ja użyłam...

    Zgłoszony przez pariscope na sierpnia 22, 2018 at 17:31.

    Rzeczywiście łatwy i szybki przepis. Ja użyłam pomidorków koktajlowych, bo te mi się najbardziej udały i w związku z tym nie jesteśmy w stanie ich wszystkich przejeść na bieżąco. W zimie bądą jak znalazł tmrc_emoticons.)

    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    Marta

    Mój blog kulinarny (nieuwzględniający Closed lid), dawno nieaktualizowany: http://poprostupyszne.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przecier bardzo dobry. POLECAM i dziekuję

    Zgłoszony przez asia228 na sierpnia 27, 2017 at 00:24.

    Przecier bardzo dobry. POLECAM i dziekuję tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo szybko się robi. Dodałam czosnek....

    Zgłoszony przez Agnieszeczka na sierpnia 14, 2017 at 21:20.

    Bardzo szybko się robi. Dodałam czosnek. polecam!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robie drugi rok :)bardzo

    Zgłoszony przez efunia79 na października 4, 2016 at 18:54.

    Robie drugi rok tmrc_emoticons.)bardzo dobry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przecier świetny i

    Zgłoszony przez milford na września 2, 2016 at 20:04.

    Przecier świetny i błyskawicznie się robitmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • trzeba pasteryzować czy tak

    Zgłoszony przez Fifa na sierpnia 31, 2016 at 12:43.

    trzeba pasteryzować czy tak już jest ok i można trzymać po za lodówką?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przecier bardzo  dobry.

    Zgłoszony przez Julinka1 na sierpnia 31, 2016 at 11:44.

    Przecier bardzo  dobry. Gęsty. Szybki w przygotowaniu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry Jak dałam

    Zgłoszony przez karolinar85 na sierpnia 26, 2016 at 23:14.

    Bardzo dobry tmrc_emoticons.) Jak dałam mężowi spróbować, to stwierdził, że "za..bisty" tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie obieram pomidorów, choc

    Zgłoszony przez eliwona na sierpnia 21, 2016 at 22:01.

    Nie obieram pomidorów, choc wiem, ze niektórzy to robia. Cukier mozna śmiało pominąć tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z sola i cukrem bym nie

    Zgłoszony przez wikaG na sierpnia 21, 2016 at 08:05.

    Z sola i cukrem bym nie przesadzała - przecier ma być baza do zup, makaronów i innych dań. Dodatkowa porcja soli może zepsuć przepis. Pozdrawiam . 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja nie odbierałam pomidorow -

    Zgłoszony przez wikaG na sierpnia 21, 2016 at 08:04.

    Ja nie odbierałam pomidorow - nie ma takiej potrzeby. Wszystko się mieli na gładko. Wystarczy podwoić czas. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja nie odbierałam pomidorow -

    Zgłoszony przez wikaG na sierpnia 21, 2016 at 08:03.

    Ja nie odbierałam pomidorow - nie ma takiej potrzeby. Z sola i cukrem bym nie przesadzała - przecier ma być baza do zup, makaronów i innych dań. Dodatkowa porcja soli może zepsuć przepis. Pozdrawiam . 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy pomidory obiera się ze

    Zgłoszony przez SANDRA76 na sierpnia 4, 2016 at 08:07.

    Czy pomidory obiera się ze skórki?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy mozna zrobic bez cukru?

    Zgłoszony przez susin na lipca 28, 2016 at 20:01.

    czy mozna zrobic bez cukru?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo się cieszę, że tak

    Zgłoszony przez eliwona na czerwca 30, 2016 at 13:54.

    bardzo się cieszę, że tak podpasował tmrc_emoticons.) można dodać jeszcze bazylie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mój ulubiony. Szybki i

    Zgłoszony przez Leonek2013 na czerwca 29, 2016 at 23:13.

    Mój ulubiony. Szybki i smaczny. Nie zamienię na inny  Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry przecier :) 

    Zgłoszony przez efunia79 na sierpnia 28, 2015 at 10:50.

    Bardzo dobry przecier tmrc_emoticons.)  polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przecier bardzo dobry, ja

    Zgłoszony przez Rybka 13 na sierpnia 27, 2015 at 08:12.

    Przecier bardzo dobry, ja tylko dodałam więcej cukru i soli do smaku.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo mi miło, polecam

    Zgłoszony przez eliwona na sierpnia 17, 2015 at 12:04.

    bardzo mi miło, polecam również ajvar z innego mojego przepisu, idealny do sosów, kanapek, spaghetti, mięs

    http://www.przepisownia.pl/sosydipypasty-przepisy/sos-paprykowy-ajvar/476277

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis.....bardzo

    Zgłoszony przez MonikaMMM na sierpnia 16, 2015 at 21:04.

    Super przepis.....bardzo szybki......bardzo pyszny tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze