 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                5min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                5min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     5 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 11/12/17
                            
                zmieniono dnia: 11/12/17
                    Składniki
Pomidorowa pasta z makreli
- 2 obrane makrele wędzone, ok. 230-250g po usunięciu skóry i ości
- 50g twarogu (można pominąć)
- 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- pół czerwonej cebuli, drobno posiekanej
- sól, pieprz, słodka/ostra papryka
- opcjonalnie - łyżeczka majonezu lub jogurtu, dla uzyskania odpowiedniej konsystencji
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Makrelę miksujemy z koncentratem, twarogiem i przyprawami (15s/obr. zwiększamy stopniowo 3-6). Sprawdzamy konsystencję i smak - w razie potrzeby dodajemy jogurtu lub koncentratu, zgarniamy składniki na dno naczynia i jeszcze raz miksujemy.
- Dodajemy cebulę* i ponownie mieszamy (10s/ "Obroty wsteczne" /obr.3). "Obroty wsteczne" /obr.3).
Porady
*zamiast drobno siekać cebulę nożem można ją przed przygotowaniem pasty posiekać w TM (3s/obr.5), ja jednak wolę jak jest posiekana w drobną kostkę
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Pychotka
SPRAWDZĘ NA 1-EJ MAKRELI .WYGLĄDA APETYCZNIE