3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pomidorowa pasta z makreli


Wydrukuj:
4

Składniki

5 osoba/osoby

Pomidorowa pasta z makreli

  • 2 obrane makrele wędzone, ok. 230-250g po usunięciu skóry i ości
  • 50g twarogu (można pominąć)
  • 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • pół czerwonej cebuli, drobno posiekanej
  • sól, pieprz, słodka/ostra papryka
  • opcjonalnie - łyżeczka majonezu lub jogurtu, dla uzyskania odpowiedniej konsystencji
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Makrelę miksujemy z koncentratem, twarogiem i przyprawami (15s/obr. zwiększamy stopniowo 3-6). Sprawdzamy konsystencję i smak - w razie potrzeby dodajemy jogurtu lub koncentratu, zgarniamy składniki na dno naczynia i jeszcze raz miksujemy.
  2. Dodajemy cebulę* i ponownie mieszamy (10s/Obroty wsteczne/obr.3).
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

*zamiast drobno siekać cebulę nożem można ją przed przygotowaniem pasty posiekać w TM (3s/obr.5), ja jednak wolę jak jest posiekana w drobną kostkę


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz