Tu jesteś:
4
Składniki
5 osoba/osoby
Pomidorowa pasta z makreli
- 2 obrane makrele wędzone, ok. 230-250g po usunięciu skóry i ości
- 50g twarogu (można pominąć)
- 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- pół czerwonej cebuli, drobno posiekanej
- sól, pieprz, słodka/ostra papryka
- opcjonalnie - łyżeczka majonezu lub jogurtu, dla uzyskania odpowiedniej konsystencji
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Makrelę miksujemy z koncentratem, twarogiem i przyprawami (15s/obr. zwiększamy stopniowo 3-6). Sprawdzamy konsystencję i smak - w razie potrzeby dodajemy jogurtu lub koncentratu, zgarniamy składniki na dno naczynia i jeszcze raz miksujemy.
- Dodajemy cebulę* i ponownie mieszamy (10s/
"Obroty wsteczne" /obr.3).
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
*zamiast drobno siekać cebulę nożem można ją przed przygotowaniem pasty posiekać w TM (3s/obr.5), ja jednak wolę jak jest posiekana w drobną kostkę
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPychotka
Pychotka
SPRAWDZĘ NA 1-EJ MAKRELI .WYGLĄDA APETYCZNIE
SPRAWDZĘ NA 1-EJ MAKRELI .WYGLĄDA APETYCZNIE