Tu jesteś:
4
Składniki
2 słoik/słoiki/słoików
pesto z selera
Pesto z selera
- 45 ząbków czosnku
- 200 g naci z selera
- oliwa z oliwek extra vergine
5
Przygotowanie
Pesto z selera
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Takie pesto można trzymać w lodówce i dodawac do sosów, zup, pizzy.
Można też zrobić takie pesto z pietruszki
[[wysiwyg_imageupload:1613:]]
Jest to dobry sposób na zachowanie świerzosci ziół z ogrodu. Ja już mam sporo zamrożonych w pojemnikach, a teraz zrobiłam takie prsto z naci selera i pietruszki
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJa przechowuję około 1
Ja przechowuję około 1 miesiąca. Zazwyczaj w takim tempie je zużywam
Jestem Agata
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry
Agatko, a jak długo
Agatko, a jak długo przechowujesz takie pesto w lodówce?
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Samo zdrowie - dziękuję za
Samo zdrowie - dziękuję za przepis
" alt="
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width="19" height="19">
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich