 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                5min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                5min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     2 
                                     słoik/słoiki/słoików 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
pesto z selera
Pesto z selera
- 45 ząbków czosnku
- 200 g naci z selera
- oliwa z oliwek extra vergine
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Pesto z selera
Porady
Takie pesto można trzymać w lodówce i dodawac do sosów, zup, pizzy.
Można też zrobić takie pesto z pietruszki 
[[wysiwyg_imageupload:1613:]]
Jest to dobry sposób na zachowanie świerzosci ziół z ogrodu. Ja już mam sporo zamrożonych w pojemnikach, a teraz zrobiłam takie prsto z naci selera i pietruszki
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                        

 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Ja przechowuję około 1 miesiąca. Zazwyczaj w takim tempie je zużywam
Agatko, a jak długo przechowujesz takie pesto w lodówce? 
  
Samo zdrowie - dziękuję za przepis " alt="
" alt=" " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width="19" height="19">
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width="19" height="19">