3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pesto szpinakowe (BLW / rozszerzanie diety)


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

Pesto szpinakowe (BLW / rozszerzanie diety)

  • 200g świeżego szpinaku
  • 40g sera typu grana padano/parmezan
  • 3 łyżki pestek (dynia/słonecznik)
  • łyżka oliwy
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • olej
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Na maśle/oleju podsmażamy (na patelni) posiekane 2 ząbki czosnku, wrzucamy do TM. Na tę samą patelnię wrzucamy szpinak i chwilkę dusimy aż szpinak „zwiędnie”, przekładamy do TM. Na patelni prażymy pestki, dodajemy do pozostałych skłądników i miksujemy z łyżką oliwy i serem (10s/obr. stopniowo zwiększamy 2-7 w zalezności jaka konsystencja Wam odpowiada, w razie potrzeby ściągamy wszystko na dno naczynia i jeszcze raz miksujemy).
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy