Tu jesteś:
4
Składniki
5 porcja/porcje/porcji
Pesto szpinakowe (BLW / rozszerzanie diety)
- 200g świeżego szpinaku
- 40g sera typu grana padano/parmezan
- 3 łyżki pestek (dynia/słonecznik)
- łyżka oliwy
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- olej
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Na maśle/oleju podsmażamy (na patelni) posiekane 2 ząbki czosnku, wrzucamy do TM. Na tę samą patelnię wrzucamy szpinak i chwilkę dusimy aż szpinak „zwiędnie”, przekładamy do TM. Na patelni prażymy pestki, dodajemy do pozostałych skłądników i miksujemy z łyżką oliwy i serem (10s/obr. stopniowo zwiększamy 2-7 w zalezności jaka konsystencja Wam odpowiada, w razie potrzeby ściągamy wszystko na dno naczynia i jeszcze raz miksujemy).
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz