3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta z tuńczykiem, jajkiem i awokado


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Pasta z tuńczykiem, jajkiem i awokado

  • 30 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 6 szt. jajek ugotowanych na twardo, obranych, przekrojonych na pół
  • 140 g tuńczyka, z puszki odsączonego z zalewy
  • 1 szt awokado dojrzałego, obranego bez pestki, przekrojonego na pół
  • 2 łyżeczki koperku, świeżego, posiekanego, tylko liście
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy delikatesowej
  • 1 szczypta pieprzu, mielonego
  • 1/2 łyżeczki soli, drobnej
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3-5 s/obr. 5. Cebulę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.

    2. Dodać tuńczyka odsączonego z zalewy, awokado obrane bez pestki przekrojone na pół, jajka przekrojone na pół, majonez, koperek, pieprz, sól i musztarda, wymieszać 20 s/obr. 3.5.

    3. Pastę podawać jako dodatek do pieczywa.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Przepis „Majonez” znajduje się na platformie Cookidoo.
Świeży koperek można zastąpić mrożonym.
Cebulę i koperek można zastąpić posiekanym szczypiorkiem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy